foto: Doris Markač

Skrb za okolje ni moderna pot, s katero bi pridobivali dodatne točke. Skrb za naš planet je nuja!
Pod moje roke je prišla knjiga, ki na preprost način opiše majhne korake, s katerimi prispevamo k čistejši okolici. To imam raje, kot velikopotezne skoke, ki jim nisem kos. Da bi morala kar naenkrat na brezembalažno hrano? Žal ne gre. Se pa vozim s kolesom po detergent za posodo, ki mi ga dotočijo. Potovati brez avtomobila, ki ga poganja bencin? Žal še ne gre. Pa še polnoleten je ta, ki ga vozakamo in ga bomo najverjetneje prevozili do konca.

12 ilustracij prikazuje letni cikel in mirno popelje na novo ekološko pot. Prikazano je, kako lahko otroci, skupaj s starši spremenijo svoj odnos do okolja. Če se vsak mesec naučimo samo en napotek in ga premenimo v navado, lahko prispevamo k velikim spremembam. Saj si vsi želimo živeti v prijaznejšem in varčnejšem okolju, kajne? Naši otroci, pa se tako učijo odgovornosti, ki je nikoli ni dovolj in samostojnega življenja.

 

Ker smo že v pripravah na Pohod z rdečimi baloni, ki so sicer okolju prijazni in certificirani in jih ne spuščamo v zrak sprašujemo, kako bi lahko bili s samo akcijo in simbolnimi elementi okolju še prijaznejši. O temi sem se sicer razpisala tukaj. Dvignite roke v komentar po fotografijo, ki jo najdete na FB strani zavoda 13 – klik tukaj, sicer pa si želim, da bi najbolj zeleno in realno rešitev obdarili s knjigo!

 

 

Založba Vida:
https://www.zalozbavida.si/
FB stran
Knjigo je oblikovala Andreja Jež – Humanist.

 

 

1 thought on “12 korakov za lepše okolje”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI