foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Ob današnjem sestanku vseh glavnih sester domačega doma zdravstva sem prepričana, da bomo tudi na lokaciji čez Dravo našli skupno fotografijo, ki bi bila všeč upravljalnikom, belih prostorov in materam, ki bi jim morali ponuditi sproščujoč prostor za črpanje mleka.
Ni me strah, da tistim, ki morajo fotografijo požegnat ne bi ponudili paleto novih, prav tako pomirjajočih in energije polnih pogledov.  Še več, prepričana sem, da bo naposled na steni ob kateri bo sedela mati, ki trepeta za svojim otrokom,  ob enem pa mora bit sproščena, da bi mleko resda teklo tista, ki bo vse to omogočala. Ženska bo imela svojih pet minut, otrok bo imel dovolj mleka in oba bosta zadovoljna.
Da se vrnem prvotnemu. Vidim upanje, kot sem ga takrat, ko sem tam sedela sama brez krasnega pogleda. Vztrajala bom, vmes postala bolj taktna in naučila se bom rokovanja z drugače mislečimi.

Še je upanje in vse lepe stvari so tri. Tri prelepe ovce izza strašljive pečine. Da, vztrajaj, saj te čaka veliko več, kot ti obljublja ta pašnik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI