foto: Fabiola Bertolini De Moura
foto: Fabiola Bertolini De Moura

Ta hiša je tako posebna,  ne le zaradi krasne lege ali vinskega okoliša, temveč zaradi izjemne Martine. Ker je bila za nama tako naporna sobota, mi je Alma Vista omogočila udobje, skrito pred ljudmi, ponujala domačnost in mi dajala vedeti, da skriva vse, kar si želim. Mir, poln hladilnik za večerni prigrizek, savno v kleti in vinske primerke ob njej. Na ta zgodnjespomladanski dan kopanje ni bilo v načrtu, vendar se je mož vsemu navkljub ohladil prav tam. Če je pogled iz postelje čaren in spodaj v kuhinji slišiš tihe zvoke, ki naznanjajo zajtrk, te po stopnicah objame vonj pristne turške kave in pogled na kuhanja veščo Martino. Da, ob njej se počutiš prav tako kot doma ali na obisku pri sorodnici, zato želim to izjemno žensko predstaviti tudi vam.

Martina, je sedaj skrb za Alma Visto tvoja sanjska služba?
Hm… v bistvu dojemam stvari nekoliko drugače in verjamem, da jih imamo zato, ker smo si jih z željami priklicali v nase življenje. Zato ne vem kaj me se čaka, ker si upam veliko sanjati. Torej je Alma Vista lahko samo ena izmed postaj v mojem življenju,ki me nedvomno navdihuje in polni s čisto posebno energijo. Ko je ne dojemaš kot službe in obveze ampak kot sopotnico! Pogrešaš zobozdravstveno ordinacijo ali te nanjo spominja le tvoj čudovit nasmeh prelepih zob? Brez izkušenj iz preteklih let ne bi bila Martina takšna kot je sedaj. Izjemno sem hvaležna za vsak trenutek preživet v veselju in bolečini naših pacientov, občutkom, da jim lahko pomagamo, smo opora in obenem svetla lučka. Gotovo se v mojem prejšnjem poklicu zrcali moj karakter in čutnost do dajanja, komunikativnosti, timskega dela. Ponosna sem na to prehojeno pot, ker mi je dala dragoceno podlago za naprej. Ne pogrešam je, ker jo dojemam kot popisan list v mojem življenju, ki sem ga uspešno napolnila in nadaljujem pot naprej. Želim si lahko samo to, da bi ljudje vedno videli možnosti in nikoli obtičali samo na eni točki, ampak si drznili sanjati in s prelepimi nasmehi uspeli ulivati poguma drugim!

almavista2

Kaj ponuja Alma Vista, česar druge destinacije ne?
Kompleksno vprašanje, ki zahteva kar premišljen odgovor. A vendar bom poskušala biti enostavna. “Biti drugačen” je moto in želja vseh blagovnih znamk. To pomeni biti opazen in pred konkurenco. Če sem čisto iskrena, moja strategija ni šla po ustaljenih poteh, katerih te naučijo v šoli uspešnega trženja in komunikacije. Izhajala sem iz modela ponudbe cele hiše v najem, a vsebino sem oblikovala zelo intuitivno in kot odraz sebe. Obkrožala sem se z ljudmi, ki so z delčkom svoje domišljije in znanja pripomogli in soustvarjali prostor, ki danes izžareva vse to. Hiše nisem nikoli dojemala kot zgradbo, ampak kot življenjsko popotnico. Mislim, da lahko ljudje ob pogledu na spletno stran ali Facebook stran  hitro dojamejo te občutke, ki jih nizam sama in na ta način komuniciram, izražam sebe. V bistvu prepuščam ljudem samim, da se odločajo zakaj je Alma Vista drugačna od drugih. Ker hiša ne konkurira, ampak samo stoji skupaj z ostalimi, išče svoj prostor in ljudi,s katerimi lahko piše nove zgodbe.

almavista3Tvojih pet najboljših vin.

Do sedaj:

Le Combet 1986 ( Chardonnay Burgundija, v času pitja je bilo staro 20 let)  za enkrat ostaja zame pojem ” svežine” v vinu
Salon 1996, Champaign Le Mesnil Brut Blanc de Blancs (ko ni potrebno nič dodati)
Vinarstvo Kupljen Modri Burgundec 2003 – zame sorta Modrega pinot takrat čista neznanka je s to steklenico dobila mesto v mojem srcu,
Edi Simčič – Duet Lex 2002 – ker ne moreš iti mimo tega vina, preprosto dobro in Slovenijo uvršča na zemljevid vinskih držav, od koder prihajajo odlična rdeča vina!
Edi Simčič – Beli Pinot 2009 – sorta, ki pooseblja ženstvenost, eleganco, svežino. Tako zapostavljena, a kot biser v školjki čaka na svoj moment.

almavista4Kakšen dan je za tabo, da si zvečer povsem pomirjena s seboj?
Ko me v kopalnici ne čaka gora umazanih cunj, posoda v koritu pospravljena, najstnik, mlajši sin Jakob pove vsaj tri besede več kot prejšnji dan, Jure , starejši sin požvižgava v kopalnici (vem da je srečen), slišim mamo po telefonu in vem, da sta z očetom oba v miru preživela dan, spijem jutranjo kavo in mi ne zazvoni telefon, opravim svojo fitnes vadbo, na tržnici (če je petek) stisnem v roko 50 centov možakarju, ki vedno čaka na drobiž za svojo kavo in sva sedaj že prijatelja, se vprašam, če sem storila vse po svoji najboljši vesti in nisem nastlala okoli sebe slabe energije, … recimo, da bi to lahko bilo to.

Kaj je zate srečna 13ica?
Vse kar nam je v življenje poslano, ljudje, odnosi, situacije so tu z namenom. Osebno sem hvaležna za vse kar mi je namenjeno in kar mi se bo. Zato težko izpostavim en dogodek ali situacijo. Vse sestavljajo ta mozaik. Svoje življenje poskušam sleherni dan videti kot srečno 13ico, čeprav ni vedno lahko. A prav trenutki teme me krepijo, da je potem luč lahko močnejša. Verjamem,da ljudje iz vsakega dogodka, izkušnje lahko naredimo svojo srečno 13ico!

In katere so tvoje nove strasti?
Ko je človek odprt in pretočen, se ti začnejo dogajati v življenju čudeži … same 13ice. Tako sem pred letom in pol spoznala Toma Vugrinca iz Udin, sicer Slovenca, modnega kritika in stilista, ter bivšega kustosa. Ljubezen do vsega lepega, umetnosti in mode naju je popeljala na nov življenjski izziv in rodil se je projekt “al.to (Alma in Tomi) – con.temporay concept store”, ki predstavlja najino videnje prepletanja mode in umetnosti. Sprva v Novi Gorici na Rejčevi 5a, ker verjameva v prostor Alpe Adria, v tem mesecu pa tudi v Ljubljani na Gornjem trgu 22, na najlepši najlepši ulici! Ker ni nemogočih poti, si sposodim besede pokojnega Tomaža Humarja. Zato vabljeni, da nas obiščete!

1509933_281530122022064_2642940573817802754_nČe ta hiša ponuja dopustovanje, jo uporabljajo za posebne dekliščine, prijateljske oddihe in prav nikogar, ki vstopi vanjo ne pusti ravnodušnega. Zakaj bi se peljali med toskanske griče, če pa imamo želeno in še veliko več prav pred nosom?

Info:

http://almavista.si/
0038605 395 91 73

6 komentarjev na prispevek “Alma Vista – hiša, kjer se boste počutili lepše kot doma”

  1. Tole izgleda noro dober oddih. Sem si Almo Visto zacahnala že pred časom. Enkrat se bova tudi midva z mojim moškim odpravila tja na razvajanje. Tole glede concept stora je pa zame zelo zanimiva novica. Ob prvi priliki grem pogledat kako izgleda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI