foto: Karla Troskot
foto: Karla Troskot

Povezala naju je knjiga Električni golaž, ki jo je v celoti oblikovala. Začeli sva jo ‘prevajati’ v vse možne jezike in se ob tem neizmerno zabavava še danes. Ko sem prešla iz bloga na portal, sem potrkala na njena grafična vrata. Ob njej ni treba veliko govoriti, še manj leporečiti in razgaljati svoje želje. Ona ve! Ona je tista punca v katero se človek zaljubi, ne glede na to, katerega spola je. Njena duša je sila poenostavljeno zapisano, naravnost čudovita in vedno znova spregovori v grafičnem jeziku, ki ga razumemo vsi.

Kdo se skriva za dekliško podobo angelskega dekleta, ki je vedno oblečeno tako, kot bi si želela punca iz sosednjega bloka?
Ena popolnoma preprosta punca. Rada imam lepe stvari, naravo, šport, sprehode ter male dragocene trenutke s prijatelji na kavi in opazovanja ljudi, ki se sprehajajo po mestu.

Delati s tabo je prvi užitek. Kako se povežeš z naročnikom, da pride ne le do izčiščenega ‘izdelka’, temveč človeka udariš direktno v srce?
Poleg tega, da obožujem svoj poklic, mi je v veliko veselje delati z naročniki in kolikor različnih logotipov, toliko različnih poslovnih zgodb in prijateljstev. Lahko bi rekla, da za dober izdelek ne potrebuješ veliko, ali pač? Hm. Pomembno je, da naročniku pokloniš čas in prisluhneš njegovim željam. Potem te želje preoblikujem v končne produkte.

CT1A4052_1-mala
foto: Karla Troskot

Na katero grafično rešitev si najbolj ponosna in v kateri je največ tebe? Celostna podoba za prekrasno trgovino, ki je znana po svojem edinstvenim konceptom in to je Regalino iz Biograda na moru. Pri sami izvedbi celostne podobe, so mi pustili popolnoma proste roke in tako sem lahko v njega vložila največ sebe. Na koncu smo bili zadovoljni prav vsi. Rada tudi sodelujem z dolgoletno prijateljico Urško Pirc – Črna-z-račka. Ter seveda veselim se najinega dela v prihodnje, začeli sva super. In še bi lahko naštevala.

Kaj praviš na poplavo prerisovanja, kraje idej in navsezadnje tudi fotografij, ki si jih lastijo ljudje na družbenih omrežjih, čeprav ne gre za njihov izdelek?
Živimo v času medijev in brez posnemanja in prerisovanja žal ne gre. Sama si s tem ne delam preveč opravkov. Če kje vidim kaj, kar bi bil lahko posnetek moje izvedbe se načeloma le zasmejim in si rečem; konkurenca je zmeraj zdrava! Sama imam še veliko idej in zgodb, ki še niso ugledale luč sveta. Pravzaprav čakajo na pravo osebo, da se misli in ideje združijo in narišejo še eno lepo zgodbo.

jež-mala3
foto: Karla Troskot

Iz katerega vrelca črpaš lepoto, navdih, ustvarjalno čarovnijo in več ženstvenosti v običajnih supergah, kot jo premore denimo gospa v visokih petah?
Lepota in navdih prihajajo iz vsakdanjih stvari, sprehoda po gozdu, pogovora s prijatelji ali srkanja limonade (proseka) na promenadi. Superge so pa samo pripomoček, da pridem iz točke a do točke b hitreje in udobneje (smeh).

Kaj bi rekla mladim puncam, ki želijo biti všečne vsem in menijo, da je število všečkov pokazatelj uspešnosti?
Ko bodo videle, da so za vsemi všečki še ena vrata, skozi katera je lepo vstopiti vsak dan vedno znova in znova in se imenujejo življenje, takrat bodo vedele.

foto: Karla Troskot
foto: Karla Troskot

Če želite odlično grafično rešitev tudi vi, lahko napotite poštnega goloba sem: andreja@humanist.eu

2 komentarjev na prispevek “Andreja Jež, čigar duša govori v grafičnem jeziku”

  1. Tako kratko in izčrpno hkrati. Obožujem vse zgodbe ljudi, ki ne bi počeli verjetno nič drugega kot prav to, kar počnejo. Andrejina je ena takšnih.
    Shranim kontakt.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI