foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Anja je tisti del Zavoda 13, ki skrbi za našo grafično podobo v celoti. Ko sem iskala nekoga, ki bi ‘spisal’ zame logotip in sem videla njene prve rešitve, sem vedela, da se bova ujeli. Pravzaprav je ona tista, ki skrbi, da ima vsak naš projekt svojo podobo. Zame, ki imam vedno polno glavo in premalo časa je sila pomembno, da me sodelavci začutijo, razumejo in vedo kaj bi želela. Anja je ena tistih, kjer so dodatne besede odveč in samo zaradi nje je zunanja podoba Zavoda 13 tako estetska in neponovljiva. Čas je, da jo spoznate malo bolje.

Obstaja tvoja lastna grafična obsesija?

Vizualna umetnost me spremlja že od otroških let. Kot verjetno vsak oblikovalec sem začela s praznim papirjem in svinčnikom. Kasneje sem razvila ročne spretnosti in se nekaj časa posvetila temu. Svoji oblikovalski strasti sem zvesto sledila tudi skozi šolske dni. Sedaj me navdušuje računalniška grafika ter fotografija, kateri podarjam ves prosti čas.Na vprašanje, ali obstaja moja lastna grafična obsesija, morem priznati, da se skriva med štirimi stenami mojega stanovanja. Moj dom je postal moj oseben projekt, v katerem lahko združim vse svoje sposobnosti in pustim svoji kreativnosti prosto pot.

foto: Anja Tomanič
foto: Anja Tomanič

Kaj je zate srečna 13ica?

Eno izmed načel, za katere verjamem, da je v življenju izredno pomembno, je da nam vsaka grenka izkušnja pomaga izboljšati način življenja. Srečna 13ica me na to opominja iz dneva v dan. Tudi sama sem okusila nekaj negativnih pripetljajev, ki bi me lahko tisti trenutek ohromili. Izkušnjo, ki si jo doživela ti ter energijo, ki jo izžarevaš, je naravnost dih jemajoča. Sama nisem izkusila niti približno podobne situacije kot ti, a vedenje da poznam človeka, ki je iz tega uspel potegniti pozitivizem in optimizem, me je naučil, da smo ljudje res vsemu kos.

foto: Anja Tomanič
foto: Anja Tomanič

Kaj ponuja tvoj izostren čut za fotografijo?

Fotografija mi pomeni prikaz sveta skozi moje oči. S fotografiranjem želim ohraniti in deliti lepoto, ki me obdaja. Najraje sem na preži za fotografiranjem otrok, družin, porok, … pozitivnih dogodkov, ki me navdajajo z energijo in motivacijo. Ker pa me izzivi že od nekdaj privlačijo, se rada poiskusim tudi v fotografiranju reportaž, raznih dogodkov, pokrajin, športa, … Cilj vsake fotografije, ne glede na njeno zvrst, je prikaz zgodbe, ki se odvija v ozadju. To dosežem bodisi s posebnih kadriranjem, rahlo drugačnim zornim kotom, ali posebnim izrezom.

foto: Anja Tomanič
foto: Anja Tomanič

Brez česa si ne predstavljaš jutra?

Jutra si ne predstavljam brez svojega sadno/zelenjavnega miksa, ki me drži pokonci v štartu novega dne (čeprav se vsi moji prijatelji zgražajo :)). Brez kratkega sprehoda s svojo psičko ter drobnih iskric, ki me navdihujejo z idejami, brez katerih moje življenje nebi bilo popolno.

foto: Anja Tomanič
foto: Anja Tomanič

Če bi se poročila še 1x bi želela, da moj dan ovekoveči ona. V kolikor imate kak poseben dan ali majhne otročke vi, pa jo kar pokličite. Krasna fotografija ostane za vedno!

3 komentarjev na prispevek “Anja”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI