foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Zadnjič smo se ženske, na eni od internetno klepetalnih omrežjih ob Silvijinem stavku, da izgledam kot štirinajst letnica v jeansu tako nasmejala, da sem ji morala priznati, da joge obraza ne delam, razložila, da večerjam po 18 uri, kar pomeni šele po 20h, ko gredo vsi otroci spat, in pri pijači nikoli ne rečem, da je en kozarec vina dovolj. Priznale smo si, da šele, ko odložimo vso prtljago in samo smo, opravimo pravzaprav botoks srca. Ste že slišali za to pomlajevalno tehniko? Gre za revolucijonaren pristop, ki ga je obelodanila skupina enako mislečih žensk, ki na videz delujejo neodgovorno. Znajo se spakovati in mnogokrat spominjajo na najstnice. Te ženske imajo celo otroke in može. Po tri v paketu, druge se zadnje brez slabe vesti sploh ne odločijo. Take ne poznajo biološke ure, le tisto, ki te opominja, da pozabljaš nase. Nekatere imajo može, spet druge le moške s katerimi imajo otroke in na drugi strani princa v belem terencu ne iščejo. Same zmorejo nositi težo družine, njihova služba je z leti postala hobi in moški je postal zanjo le oseba, ki se z njo smeje, jo skrije v objem in dvigne takrat, ko iz najvišjega dela omare vlači ven poletne čevlje, ki jih že leta ni nosila. Terapija se mora izvajati redno. Sleherni dan, lahko z zaprtimi očmi ali razširjenimi rokami. Glavno je le, da ste prisotne in seveda pristne.
Vsakršno sprenevedanje lahko izniči učinke terapije ali vas celo pogrša. Na voljo imate dolg, čez tedenski spanec, ko namesto odhoda v službo vzamete dopust in doma razen vas ni nikogar. Lahko pa skočite po rožo v okrasnem loncu, zaradi katere vas je že vnaprej strah ali bo preživela slab mesec z vami, saj veste, da vam vrtnarjenje sobnih rastlin sploh ne leži. Najbolj nepričakovano lahko odprete steklenico, ki čaka na posebno priložnost in jo okušate sami ali pokličete prijateljice, da bi zmanjšali možnost opitega stanja. Meni najbolj leži hranjene pozno zvečer. Nič nimam proti, če obisk teatra okronam s hitro pripravljeno hrano in nimam slabe vesti, ko kdaj dan pričnem le s kruhom, ki si ga tiščim v usta kar med vožnjo.
Občutek, da ste posebne ali imate razlog za praznovanje, bo učinek le še povečal. Vsak dan posebej naredite samo eno neumnost, ki vam sicer sploh ne bi padla na pamet. Dajte na stran iskanja hvaležnosti po motivacijsko močni Oprah. Ve se le sprostite in nagradite. Voščite si, da ste denimo sploh vstale s postelje, pripnite medaljo poguma, ker ste sodelavki zabrusili, da vam naj preneha sejati lastne nesrečne trenutke slabosti ali povejte šefu, da bi za svoje delo, znojni trud in srčno pripravljenost, vendarle morale dobiti boljšo plačo. Kdor si ne želi zadovoljnih pomočnikov in iskalcev strokovnih rešitev? Priznam, da le enkrat tedensko odtelovadim svojo uro skrbi za telo in največkrat bi se za neprihod iskreno opravičila. Ampak kaj, ko v osnovnošolski telovadnici ženske preganjam samo jaz. Običajno jih utrujam do onemoglosti prav takrat, ko se sama komaj privlečem do telovadnice. Sem pa zadnja leta odkrila terapijo zofanja, ki z botoksom srca sovpada. Celo dopoljnjuje in pospešuje učinke glajenja gub in notranjega žara. Takega, ki filtrov na fotografiji sploh ne potrebuje. Zanj potrebujete le mehko dekico, knjigo, ki vas ne priganja ali najbolj zlajnano serijo, ki možgane pusti v mirnem, a budnem stanju.
Jaz sem vam opisala pomlajevalno tehniko Botoks srca, vas pa vljudno naprošam, da mi razkrijete, kako bi dobila le za številko večje oprsje na naravni način. Masažne tehnike pa raje zadržite kot pripomoček pri večernih pravljicah mladih deklet. Jaz sem za take štorije preprosto prestara.

Kolumna je bila napisana za revijo Grazia, srčno majico pa lahko naročite pri Aleksandri Brlan.

1 thought on “Botoks srca”

  1. Svetovno dobra.
    Botoks srca. Tega si privoščim vsak dan znova. Sploh… drobne neumnosti mi gredo dobro od rok. Življenje samo je itak tako preresno, da bi to resnost še poglabljali.
    Glede velikosti nedrčka pa… vdana v svojo usodo ;))
    Sicer mi je pred časom, nek večer, ko sva si sedela nasproti, jaz v športni majčki dragi rekel: ‘Pa imaš…’ in po trenutku tišine dodal: ‘Kot Helena Blagne v drugem razredu.’

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI