foto: Jure Makovec
foto: Jure Makovec

Rada imam uporabna oblačila, posebne čevlje in lepe duše. Zaljubljam se v ženske, navdušujem se nad rokodelci in spletam prijateljstva na daljavo, čeprav človeka še videla nisem. Nikoli se ne zmotim. Aleksandra dela najboljše sendviče in imela jo bom na očeh še naprej, oblačila pa na koži. Ko kroji sama, je nezmotljiva tudi ona.
Ujela sem te nekje na spletnem medmrežju in te takoj zaznala kot žensko s posebnim DNK jem. Kdo je Aleksandra Brlan?
Zakačili sva se, res je. V zelo dobrem smislu, jasno. Čutiva se na daleč, še bolj se čutiva na blizu. Všeč si tudi ti meni. Kaj bi to bil, poseben DNK? Mi poveš kaj več o tem, Petra? Kdo je Aleksandra Brlan, sprašuješ. Vampirka ni, to je jasno. Čeprav včasih sesa kri sama sebi. Ampak to delamo zagrizene ženske recimo medtem, ko popravljamo drobne slovnične in stilske napakice vprašanj iz intervjuja ter povsem možno delamo nove svoje. Tvoj DNK bi najbrž veliko vedel o tem.

DR1_9455-mala
foto: Doris Markač

Nimava le enako število otrok, bi pa lahko glede na preprostost tvojega bivanja, ki se kaže v odprti dnevni sobi, ki je povezana z jedilnico in kuhinjo, lahko rekla, da si ženska, ki znaš prepletati strokovno plat z vsemi družinskimi obveznostmi. Drži?
Vse si povedala. Drži.

foto: Alja Horvat
foto: Alja Horvat

Na tvoji nedavni modni reviji sem se počutila, kot bi sedela na ulici in opazovala ljudi, ki mi padajo v oči zavoljo odličnega stila in v oči padajočih kosov.
To si sanjala. V resnici. Čudovito! Sem ti kar fouš.

Zakaj ravno nogavice? Črne in bele. S tvojim logotipom. Zakaj ne kateri drugi kos oblačila in na kak način jih želiš videti na nas (oz. v kakšni kombinaciji)?
Ti si sposobna te nogavice nositi brez vse odvečne oblačilne navlake, gola, obuta v čevlje z visoko tanko peto a la Manolo Blahnik. A moram na vsa podvprašanja odgovoriti? Saj ne, a ne?

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

Kje se rojevajo podobe kosov oblačil in na kakšen način jih snemaš iz domišljijskega ‘štrika’ za perilo?
Mah, medtem, ko likam recimo, si predstavljam, kako bi bilo, če bi likalnik kar pustila, da zažge blago. Velikokrat se utrnejo slike in oblike med poslušanjem glasbe. Pridejo kot piš vetra, objamejo, dahnejo mamljivi “čao!”, in nekatere ostanejo, druge gredo naprej. Ne vem, ali se katere potem spet vrnejo.

DR1_9458-mala
foto: Doris Markač

Kje se vidiva na jesen? In kaj bova zrli?
Lahko, da f totem Maribori, ka te jaz vem. Morda si bova zrli v oči, da se spet srečata duši.

Z Aleksandro podarjava črne nogavice iz njene zadnje kolekcije. Sprašujem pa, kakšen je DNK ženske, ki nosi njena oblačila? Odgovor, ki bo nagrajen, bo Brlanova izbrala v četrtek, da boste lahko čez vikend, v čevlje, že tiščale njene nogavice.

foto: Doris Markač
foto: Doris Markač

FB stran
Lovor in jaz
IG

1 thought on “Brlanova v oblačila tke tudi svoj DNK”

 1. Hihi, čeprav so temperature za bose tačke.. in kljub temu, da obožujem superge ter vse, kar sega preko gležnjev, si nikoli ne nadenem petk, ker bi se z njimi prevrnila, imam tudi obuvala, ob katerih bi nogavičke pridejo lahko do izraza.
  Aleksandro od daleč doživljam in čutim kot si napisala, kot
  ‘žensko, ki zna prepletati strokovno plat z vsemi družinskimi obveznostmi’.
  DNK?
  Nekje sem pred leti prebrala, da je DNK ‘najbolj edinstven portret’
  Recimo, da… takšen, ki se ‘čuti navzven’

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI