RG2_4169

Knjiga me je povsem prevzela ob prvem snidenju v knjigarni na vogalu. V naši družini namreč kupuje knjige v glavnem mož, jaz pa polnim revijalne kote. Ampak tale majhna enciklopedija s preprostimi nasveti za lastne izdelke je šla z menoj.  Ob novici, da Almira Sadar prihaja na naš konec in da se obeta mini delavnica, ki so jo imeli že v prestolnici sem si obljubila, da grem tjakaj, pa naj stane kaj hoče. Šele sedaj razumem zakaj mi je Tina kupila Almirin krasni pas iz kolekcije 2*13/14. Bila je korak pred menoj.

almirasadar

Še isti dan sem zapisala, da nisem vešča ustvarjanja, izdelovanja s svojimi rokami in kaj je še takšnega. Danes me na nasprotno opozarja moja prva broška. Almira s svojo preprostostjo in ženičkasto dobroto pove naprej, preda na desno in ponuja občutek, da deli z drugimi, ker potem dobi še več.  Sama sem bila ta večer utrujena, vendar mi je kratek klepet  z Valentino Smej Novak, ki sem jo nazadnje videla na naši otvoritvi razstave v NUKu dobro del. Ko sem se v pritličju obotavljala in spraševala po drugi knjigi (za moža, ne zame) sem srečala Še Andrejo Japelj in skupaj sva nadaljevali pot v drugo nadstropje. Seveda, sva se vmes dogovorili še kaj drugega in pomembnega za novo razstavo.
amirasadar2Ker smo še isti večer imele snidenje posebne matere v Salonu, sem odhitela tja, kamor so prišle prav tako omenjene posebne ženske. In kaj mi je ta večer posebnih žena dal za popotnico? Zmorem in znam veliko več, kot sem si mislila. Morda bom spet začela plest šal, kot včasih skupaj z babico ali pa bom le uživala ob prebiranju Almirine krasne knjige z Aninimi  odličnimi fotografijami. To pravzaprav sploh ni pomembno.

Videla sem, da zmorem, počela pa bom tisto, kar me bo veselilo. Prestara sem že za dokazovanje pred drugimi, raje bi se tu in tam ponovno podružila in ob kramljanju izdelala še kaj čudovitega.

 

1 thought on “Broška ženskega navdiha”

  1. krasen večer ste imele tudi v Mb. zanimivo, da sem tudi jaz prišla do podobnih ugotovitev o lastni ustvarjalnosti. le da tovrstno ustvarjanje sledi čez leta, ko bo manj ustvarjarij z mladički ;). ps. upam, da pas doživi kakšen lep pomladni izhod 😛

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI