foto: Petra Greiner

Ko enkrat spoznaš Burna veš, da o odnosih in ljubezni ne ‘prodaja bučk’. Seveda sem mu že zabrusila, da on ne more sodit o partnerski večni ljubezni, ker njegova žena dela v tujini in se očitno nimata niti časa skregati, jaz pa imam ob sebi še posebnega otroka, ki mi življenje dodatno dela vznemirljivo’.
Presenetil me je, ko je v prejšnji knjigi preprosto zapisal, da se je treba kdaj predvsem zaradi otrok raziti. Takrat, ko odnos ne vodi nikamor, male oči pa gledajo vse drugo, razen ljubezen samo. Tokrat se najprej ustavi pri nas samih. Kakšna je ljubezen do sebe in da nihče drug ne more zadovoljiti te ljubezni, temveč le mi sami. Priznati je treba, da smo si še kako različni. Ženske čebljamo, moški so običajno bolj tiho. Me razlagamo, oni te potrebe nimajo. Pa vendar skupaj lahko tvorimo harmonijo. Muzala sem se ob delu, kjer pravi, da ženski ni treba podpirati tri vogale hiše. Da je njena služba prav tako pomembna, kot njegova. Da je njegov čas prav tako pri otrocih, medtem pa lahko me same čas zase ali službo preživimo tudi daleč proč od plenic in domačih nalog. Ljudske modrosti so vedno modre in nasmejala ob njegovi misli, da ljubezen ne gre skozi želodec, temveč mora iti skozi srce. Čas je, da nehamo biti odrešeniki drugih, nižati merila in nižati merila. Nikakor. Ljubezen ne rabi boleti in ni nam treba ostajati v mrtvih zakonih.

Zaključuje vedro in nas navdaja z optimizmom. Da lahko vplivamo na svoje izbire. Vsak lahko odpre lastno srce, ampak čas je, da spremenimo ta naša strupena prepričanja o ljubezni in odnosih. Čas je, da spoštujemo sebe, se imamo radi, negujemo svoje srce, telo in čustva. Bruno nam ne vliva lažnega upanja, on nam le pridrži zrcalo, v katerem je naš najlepši jaz in je srečna ljubezen v dvoje še kako mogoča.

Knjigo podarjam v FB skupini Zate in zame. Skočiš lahko tukaj – klik. Pod to fotografijo – klik napišeš le kakšno knjigo, ki jo prav zares priporočaš za to poletje. Žrebam v petek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI