P1000571-1

Moja noga zelo redko vstopi v kozmetični salon, čeprav vem, da je treba skrbeti za kožo ravno tako, kot za vsebino s katerimi polnimo naše želodce. Resda sem veliko bolj natančna z izbiro nanosov na največji organ, iščem naravno in z razliko od svoje mame, ki mi pod nos moli že desetletja uporabljeno identično kremo, iščem takšne sestavine, ki mi ustrezajo. Nekaj preberem, več točk pa dobi lastna uporaba in zadovoljstvo. Če ste svoje gube povsem sprejele, mi meditacijo in načine opišite spodaj v komentarjih, jaz pa jih še vedno rada preprečujem ali vsaj blažim. Res ne bi rada nekega dne, ko bom stala pred ogledalom, v njem prekmalu zagledala svoje mame. Seveda jo imama rada, celo čedna je za moje oko in z vso modrostjo vred lepa, ampak jaz sem ob svoji fizioterapevtski skrbi ne le zase, za preprečevanje. Kurativa nastopi le takrat, ko je to potrebno.
Beaute salon, kamor so me pred časom povabili, je v centru, tako da sem k njim skočila s kolesom, moja mama, ki benti glede parkiranja po centru, pa bi lahko svoj avto postavila na njihovo dvorišče. Všeč mi je, ker ne podaljšujejo ne nohtov, ne trepalnic, pač pa poudarjajo naravno žensko lepoto. Sem spada manikira, Shellac oskrba, meni ljuba pedikura in masaže, ki vedno dobro denejo. Pa SPA toplotne ali hladilne obloge stopal, nege obraza z luksuzno znamko Lanèche, ki jo  odlikuje dvojni učinek. Kožo nahrani s hranilnimi snovmi in stimulira regeneracijo ter proizvodnjo naravnih encimov. Specializirani pa so tudi pri reševanju problematične kože ne le obraza, ampak tudi stopal. Za te težave uporabljajo kozmetično znamko Courtin, ki temelji na olju čajevca, ta pa zelo uspešno odpravlja težave s kožo ter stopali. Medicinske raziskave ter praktična uporaba so pokazali, da ima čajevec čudovit učinek in rešuje mnoge težave. Dokler ne preizkusiš, ne veš. Yumi Lashes – naravni “lifting” trepalnic je popolna novost v Sloveniji in jo imajo prav tam. Všeč mi je, da želijo strankam ponuditi konkretne rešitve in rezultate, zato pa uporabljajo izdelke blagovnih znamk Courtin in Lanèche, ki sta prisotni že v več državah po Evropi (Italija, Nizozemska, Madžarska, Rusija…). V Sloveniji pa so bili prvi, ki ju uporabljajo in glede na odzive strank verjamejo, da se bo o njiju  govorilo še na veliko. Ker mojega moža zanima koža veliko bolj kot mene, čeprav krem ne uporablja, pa sem prepričana, da bi jih lahko sem ga poslala prav k njim. Namreč, nudijo celotno linijo prav zanje in se zavedajo, da moška koža, četudi je bolj mastna, manj problematična potrebuje prav toliko nege, kot naša.

kozm2Všeč mi je, da je salon malce odmaknjen od vreža v samem centru, kjer domujem. Da imajo nevsiljivo in pomirjajočo glasbo. Naposled se lahko prepustim suverenim rokam kozmetičark in med sestavinami ne rabim iskati tiste, ki niso povsem naravne ali na dolgi rok celo škodljive. Da sem zadnjič prav tam srečala našo pediatrinjo Gordano, ne da bi ji o njih govorila, mi je potrdilo samo zaupanje. Zavedam se namreč, da jo moja koža ena sama.

In ker vem, da so teme na teh straneh ‘za gube delat’ in možgane ‘kvravžlat’, vam skupaj z ekipo Beaute podarjam SPA tretma stopal s toplotno oblogo. Kdo vas prenaša po lastnem življenju, če ne prav stopala sama?
Roke gor. Žrebamo v ponedeljek tik pred šolo. Pa miren vikend in lepotni spanec, če gre. Jaz bom prebujene ure odsanjala kar čez dan.

IMG_20160408_134540
Internetna stran: Beaute salon
FB omrežje
gsm: 030 707 000

11 komentarjev na prispevek “Če je koža ena sama, zakaj zanjo ne poskrbimo v večji meri?”

 1. Da poskusim še enkrat? Naj bo ;). Roka je gor.
  Stopala bi se definitivno strinjala z profesionalno nego, ki je še niso imela :).
  Glede gub pa takole, naj bodo takšna letom in drži človeka primerna. Niso mi všeč 50-60 letnice z obrazi kot iz izložbe, ne delujejo iskreno, nekako lažno in če je že fasada takšna, kakšna je šele notranjost. Človek se mora sprejeti in imeti rad, takšen kot je z gubico ali brez nje ;).
  Lep vikend tudi tebi Petra – uživajte.

 2. Leta nazaj sem razvajala svojo kožo, sedaj jo le sprejemam. Moja stopala so si občasno privoščila refleksno masažo, sedaj le še stopajo. Ja… roka gor.
  p.s. Gube?! Med pripravljanjem večerje si včasih pripravim kakšno masko iz hladilnika. Saj zginejo ne, le bolj prožne so :). Jaz pa do njih… kar tolerantna.
  Lep vikend, Petra.

 3. Velja tudi, če dam stopalo gor? 😉 Ampak roko tudi, za ziher….sem že mela prej v mislih, da pokukam tja not…

 4. Tylsää lässytystä, on minun tuomioni. Olen lukenut Alkemistin ja Veronikan. Alkemistiin olin äärimmäisen pettynyt (löysin muuten saman tarinan A4-kokoon puristettuna, siinä nimettiin juutalaiseksi kertomukseksi) ja Veronikan ostin Japanista lentokentän varsin rajallisesta englanninkielisten kirjojen valikoimasta. Veronikan tarina taas on paremmin kerrottu L.M. Montgomeryn Sininen linna -kirjassa. Että se siitä omaperäisyydestä… Ei pisteitä täältä suunnasta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI