foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Čoharije so nekaj tako preprosto čudovitega, za tiste težke zimske ali deževne dni, da jih je v domači knjižnici preprosto treba imeti. Zvonko pa je tiste vrste preprost človek, ki ti ne glede na težo dneva, vselej nariše nasmeh na obraz.

Nekateri imate doma pripravljene piškote za nenapovedane obiske, mi pa knjige. Spet drugi si pripravite zalogo kave in drugih malenkosti, pri nas pa imamo polico z otroškimi knjigami, s katerimi razveselilo mimoidoče male nožice ali pa čisto prave fante, ki pa jih otroška literatura še vedno zaziba v spanec. S sofio sva izbrali nekaj knjigic, ki so primerne za otroke njene starosti (in ne razvoja):
Molitvice s stopnic, Petra Svetine, ki jih je Ana Zavadlav opremila z ilustracijami, ki te ponesejo nazaj v praško otroštvo.
Moj dedek, za katero sem se sama spraševala ali je treba biti pozoren, da otrok dedka ima ali bo spomin nanj le priklical lepe spomine ali le dejstvo, da je ded nekoč živel.
Mucka z balonom, Janeza Bitenca lahko snedete skupa za malico, Ilustracije Jelke Reichman pa zadovoljijo romantično dušo.
Mala pastirica, Nine Kokalj me ponese na lastna stopicanja bosih nog po livadi mojih dedov. Kaj bo pričarala v vaš svet, veste le vi.
Lokomotiva, lokomotiva, Nika Grafenauerja, pa bo šla v roke pogumnega kratkohlačnika. Naj se le pripelje na prvi tir pred našo hišo.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Podarjamo pa Slovenske klasike 1, Boštjana Gorenca – Pižame. Jo želite? Napišite le eno otroško knjigo, ki jo je izdala domača založba Mladinska knjiga in brez nje življenje ne bi bilo tako balonasto, kot je. Žrebamo v petek zjutraj.
knjigaleta

13 komentarjev na prispevek “Čoharije in vse ostale otroško čohaste knjige”

  1. Tale ‘Čohasto’ obarvana objava res posvetli sivino, ki se vleče skozi dan.
    Zanimive so Zvonkove ilustracije. Ne mine dan, da se ne bi vsaj z eno počohljali iz Enci benci na kamenci.
    Sicer pa se radi cartljamo smehljamo, učimo, spakujemo… ob Svetlani Makarovič. Zadnje tri leta kar pridno beremo Zgodbe iz mačje preje.
    Petra, hvala. Vedno znova.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI