foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Čokoladni sufle ni presladek le za odlične čokoladoljubce. Vendar je treba priznati, da mu domači jogurt pomaga omrežiti tiste manj zagnane, karamelizirana posteljica pa vse skupaj zaokroži do te mere, da pozabimo na vse tegobe tega sveta.

Čokoladni sufle
150 g 70% čokolade
113 g neslanega masla
4 jajca
50 g moke
1 vanilijev sladkor

Pečico nastavimo na 230 stopinj Celzija. Jeklene obročke namažemo z maslom in pomokamo ter jih položite na peki papir ali silikonsko podlogo. Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Na drugi strani jajca penasto umešamo s sladkorjem in dodamo vanilijo. Čokolado umešamo v jajčno zmes in dodamo presejano moko. Vse skupaj vlijemo v modelčke.
Pečemo približno 12 minut oz. dokler sufle ne naraste, v sredici pa je še tekoč.
Ko jih vzamemo ven, jih pustimo nekaj minut, da se ohladijo. Previdno jih naložimo na servirne krožnike in šele nato odstranimo model.

Sladoled z grškim pridihom
400 g grški jogurt
100 g sladkor
vanilijeva esenca

Jogurt in vanilijevo esenco s sladkorjem vred zmešamo v gladko zmes. V strojčku za sladoled, bo vse potekalo na videz lahkotneje, vendar lahko tudi to zmes preprosto položimo v zamrzovalnik in jo mešamo na 20 minut, vsaj 3 do 4 ure. Preden ga postrežemo, ga je vsemu navkljub treba postaviti za 10 minut v hladilnik.

Karamelni prah

100 g sladokorja, ki ga karameliziramo
surova kakavova zrna

Najprej karameliziramo sladkor, dodamo kakavova zrna in izlijemo na peki papir, kjer pustiš, da se ohladi. V multipraktiku vse skupaj zmeljemo. Prah potrosimo na krožniku s pomočjo modelčka in nanj položimo sladoled.

Preprosto, kajne?

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

2 komentarjev na prispevek “Čokoladni sufle in jogurtov domači sladoled”

  1. Za takšno sladico ni nikoli premrzlo in nikoli prevroče. V bistvu malica in sem se spomnila, da pokukam recept za ene izmed vaših piškotkov. No, pa najdem tole. Fino. Fino.

  2. Večerja, da te kap ;).
    Sicer brez sladoleda, ker je doma le skuta in smetana. A s kupčkom stepene sladke smetane sem se počutila ‘kot v nebesih’.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI