foto: Doris Markač

 

Črna ovca ni nujno črna. Je ženskega spola in tudi moškega. Gre za občutenje, ne versko ali kakšno drugo pripadnost. V nadaljevanju bom vseeno pisala v ženskem spolu.
Tore, črna ovca ima lahko rdeče lase ali popolnoma sive. Zgodi se tudi, da je ljudje navzven niti ne opazijo. Spominja jih celo na sive miške, vendar ko on(a) zapre oči zelo dobro ve, da je črna ovca. Do nje se ljudje ne nujno obnašajo slabo, lahko jih tudi častijo, pa se še vedno počutijo malce odpadniško.
Imajo lahko ducat otrok ali nobenega. Zato, ker se zanje sploh niso odločile ali pa se otepajo nenehnih vprašanj okolice, kdaj bosta otroka dobila, štorklja pa ga kar ne more in ne more dostaviti. Lahko ima za sabo grenko izkušnjo splava ali več. Posebne mame. Invalidne mame. Ne ravno mamaste mame. Lahko pa je tista, ki je otroka izgubila in je mati, ki to več ni. Nikoli ni več ista. Sem spadajo tudi očetje!
Tukaj so tudi vdove. Osamljene in nerazumljene. Okrog njih je lahko gneča in pol, vendar jih nihče prav ne razume. Še manj jih zna potolažiti. Tukaj so brezposelne posameznice in posamezniki, ki okrog njih vsi govorijo, da si službe ne dobijo le zato, ker so leni. In vdovci!
Srečate nas lahko, ko držimo celotno družbo po konci ali plešemo dolgo v noč (beri do zgodnjega jutra). Znamo pa se držati zase takrat, ko je to najmanj pričakovano in zaželeno.
Največkrat se upira toku. Rečem NE, ko je treba kimati in se lahko z določeno osebo enkrat strinja v vsem, spet drugič v prav nobeni točki. Največkrat nam nič ni prav. Še najmanj lastna koža. Sitni in čemerni smo. Bentimo in jamramo – to predvsem takrat, ko nam nič ne manjka. Namreč, ko je situacija resna, zapremo usta in zavihamo rokave.

Črna ovca je največkrat osamljena, ker se na čase zdi, da ne spada nikamor. Ampak danes preprosto vem, da je nas ČRNIH OVC več in zato nismo več same!

 

foto: Doris Markač

Podarjam unisex pulover ČRNA OVCA (tabelo zavoljo številk si poglejte tukaj). Naprodaj bo naslednji teden po ceni 59,99 €, za telovadke pa znaša 49,99 €. Lahko pa mi pišete že ta hip in ga naročite: petra.greiner@gmail.com
Številka na fotki je XS, sama pa imam 163 cm, kar pomeni, da gre za ‘komot’ model.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI