foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Sama najraje ostajam znotraj naših meja. Morebiti zaradi občutka domačnosti, ki mi ga ponujajo ljudje, ki se ukvarjajo s turizmom, med katerimi zaseda Martina Simčič najvišja mesta ali zavoljo  dejstva, da se tudi na jesen lahko poletno osvežim in namesto nakupa letalske karte,  napolnim lastno vinsko klet. Podpirati domače je moja osebna obveza. Alma Vista tako ostaja na zemljevidu mest, kamor se vedno znova vračam, saj ponuja domačnost doma, ki si ga zapustil in vznemirljivo udobje po meri subtilnih duš.

foto: Sinja Greiner
foto: Sinja Greiner

Martina, po vseh teh letih, natanko sedem, odkar je Alma Vista ugledala luč sveta me zanima, kako jo doživljaš danes.
Alma postaja vedno bolj jaz, zato je najina sinergija krasna in večna. Raste in se razvija v skladu z mojo rastjo in to jo dela posebno in čudovito. Mislim, da kar velika večina ljudi to prestreže. To je največja nagrada.

Katera in kakšna je rdeča nit vseh srečnih ljudi, ki zapuščajo Almo Visto?
Zahtevno vprašanje, saj nisem v njihovih glavah. Največkrat razberem zadovoljstvo ob miru, ki so ga pri nas dobili. Mislim, da te že pogled na hišo povsem pomiri in spoznanje vsebine prijetno poboža.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Je vila Alma Vista tisto varno zavetje, ki ponuja domačnost doma in vznemirljivo udobje, ki ga zaradi oddaljenosti vsakodnevnih težav?
To si izjemno lepo opisala. Domačnost doma in vznemirljivo udobje bom odslej kar citirala. Ja, mislim, da je to neka kombinacija, ki je sprva gostje ne pričakujejo in je zato toliko lepše, ko to začutijo in med bivanje tukaj živijo. Prav tako vzpodbujam ljudi, da ostajajo v hiši več dni. Le tako lahko izkusijo več in dejansko v prostoru živijo, kot bi bilo njihovo.

 Lahko že poveva, kaj nastaja v neposredni bližini?
Seveda. Vinska hiša Edi Simčič, ki ji Alma Vista definitivno pripada, širi svoje prostore. Tako kletne, kot degustacijske. Poleg tega je na obzorju nov, čisto moj turistični projekt v bližnji vasi Medana, od koder izhaja moja nona Alma. Tega se neizmerno veselim. Zaenkrat ga še snujem v glavi in vizualiziram. Ko bo zrel, bo zagledal luč sveta.

Video pripravil Ninetyframes.
info:
http://almavista.si/
FB
IG

O Alma Visti sem že pisala:
http://www.zavod13.org/blog/blagodejna-rutina/
http://www.zavod13.org/blog/predolg-december-se-zacne-v-alma-visti/
http://www.zavod13.org/blog/ednina-za-dva-dni/

1 thought on “Domačnost doma in vznemirljivo udobje Alma Viste”

  1. Sem komaj čakala zapis. In sebe ob njem.
    Moj oh in ah se sliši daaaaaleč. Res izjemno. Klepetek. Video. Fotografije. Bravo, Sinja.
    Vi ponovite. Mi pa bomo. Enkrat zagotovo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI