V goste bomo letos pripeljali glasbeno legendo s področja nekdanje Jugoslavije Terezo Kesovijo. Če smo prej za koncert skušali zbrati denar s pomočjo sponzorjev, da smo ga lahko namenili staršem, družinam, članom zavoda, sedaj pripravljamo javni koncert, izkupiček od prodaje vstopnic pa bo šel za terapije in individualne pripomočke naših otrok. Vedno individualno in to kar otrok potrebuje. Plavalni tečaj, ure baleta (oh, da), pomoč pri grafomotoriki in tudi plenice.
Po lanskem koncertu, ki je bil velik zalogaj, sem že skoraj dvignila roke od organizacij koncertov, a se je splet okoliščin vseeno obrnil takole, da sem se tega spet lotila. Denar za tehnične zadeve in določene stroške bomo pokrili sponzorji, bo pa tokrat za obiskovalce vstopnina.

Iskrena in srčna hvala podjetju Mikro Polo in gonilni sili Marku Podgorniku. Zavarovalnici Adriatic in domačemu direktorju Davidu Perku. Ekipi Rožmarina in posledično Žičkega dvora – Petri Pridigar in Katji Škerget, tudi brez vas ne bi šlo tako gladko, kot gre.

Že tretjič zapored bomo podarili Srce navdiha! Hvala Vid Kmetič za umetnine. Eno gre v roke enemu od staršev in drugo nekomu, ki nam piha v jadra. Za vzpodbudo in zahvalo.
Že res, da bo tokrat  glasba za nekoliko starejše, a vendarle Tereza Kesovija nikogar ne pusti ravnodušnega. Pred par meseci je napolnila Cankarjev dom, gospe, ki se bliža 81. letu energije ne manjka. V Mariboru ima Terza veliko prijateljev, mesto ima rada. Pela bo na Lentu v intimnem ambientu Žičkega dvora, to je ob Lutkovnem gledališču. Cena vstopnice je 20 evrov, naprodaj so v Rožmarinu, restavracija kavarna in vinoteka ali na pred koncertom samim. Če bo dež, bo koncert v vinoteki Rožmarina, ampak mi smo se že odločili, da ga ne bo.

Koncert bo nastal v sodelovanju s Sazasom.

 

1 thought on “Ekskluzivni & dobrodelni koncert Tereze Kesovije za Zavod 13”

  1. Joj, kaj jaz zamujam…
    Nikoli ne bom vedela, kako lepo je bilo. Ganljivo in doživeto.
    Le mislim si lahko… in se veselim z vami.
    Vrhunska si!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI