foto: Martina Zaletel
foto: Martina Zaletel

Zaradi zgornje fotografije sem obnemela. V današnji poplavi fotografij, me zelo redko kaj gane, zaradi izbirčnosti, se za mnogimi sploh ne obrnem in v današnjem prostoru so redki, sila redki fotografi, ki se me dotaknejo. Martina Zaletel me je začarala. Prišla na lastno pobudo v naš domek in nam naredila najbolj pravljične fotografije in podarila trenutek, ki bo vedno ostal v vsej svoji lepoti in ljubezni. Martina je čudodelka s preciznim fotografskim očesom in s srcem, ki vidi to, česar oko ne bo nikoli zaznalo.

Kateri je tvoj največji talent?
Hm, moj največji talent… dva dni se ukvarjam s tem vprašanjem, pa še zdaj ne vem kakšen je odgovor. Moji izdelki so samo rezultat ogromne želje, da naredim nekaj brezčasnega za nekoga, da mu pokažem koliko globine, lepote, ljubezni, neskončnosti, človeškosti je v njem, ki je na sliki, ali v njem, ki to gleda in v sebi začuti povezanost, ganjenost, mir. To je vse. Ostalo je posledica te želje. Vse učenje, napredek, poglabljanje, iskanje, vse kar teče ob tem, je samo spremljava tega mojega poslanstva. Fotografija je enostavno medij, ki mi to najbolje omogoča. Mogoče je moj talent, da znam ljudem pokazati koliko lepote in neskončnosti je v njih…

foto: Martina Zaletel
foto: Martina Zaletel

Kaj je tisto kar želiš pokazati na fotografijah?
Da smo globoko v sebi vsi enaki, da so naša srca neskončno lepa, da je v nas globina, ki je sami mogoče sploh ne vidimo ali je ne znamo ujeti. Da lahko v otroških očeh vidimo vesolje in da je v ženski skrita vsa skrivnost tega sveta. Lepa fotografija potegne lepoto iz gledalca. Če ne bi bilo te lepote v gledalcu, je ne bi videl na fotografiji. Zato sem prepričana, da lepe fotografije lepšajo svet, s tem, da ves čas ponujajo ta mir, povezanost z lepoto in neskončnostjo v tebi, kar v vsakdanjem življenju pride še kako prav Sploh če si na fotografiji ti, tvoj otrok, zgodba, ki ti je blizu.

Najljubši projekt?
Jah, to morajo biti Zgodbe otroštva, čeprav to ni ravno projekt kot tak, bolj serija slik, ki še nastaja. Na teh je večinoma moj sin, ampak za nobeno drugo serijo ne dobim toliko pohval, ker so to enostavno zgodbe vsakega otroštva, tudi našega. Vsak se najde v teh slikah in vsak začuti nekaj svojega tam notri. Nekoč bom iz njih naredila knjigo, mogoče s pravljicami za zraven. Moj edini res pravi projekt je bil V tvojih ranah je tvoja lepota, na katerega sem zelo ponosna in vem, da je prinesel veliko lepega ženskam, ne samo tistim z rakom, ampak vsem, ki imajo občutek, da jim nekaj manjka.
video: https://www.youtube.com/watch?v=0qXiZkoWpSs

foto: Martina Zaletel
foto: Martina Zaletel

Tvoja srečna 13ica?
Moja srečna 13ica je moj Filip. Darilo meni, ki mi je rešilo življenje. Pred njim sem bila v črni luknji, če ga ne bi bilo, nimam pojma, kje bi bila, zaradi njega pa sem, kjer sem. On mi je dal moč, da sem svoj svet obrnila na glavo in začela slediti samo svojemu srcu, ne glede na vse. In na tej poti sem neskončno srečna in hvaležna. Filip pa je super fantek, ki mamici kravžlja možgane, hahaha…

Največji izziv materinstva?
Vzgajam malega škorpijona – trma, kot je do zdaj nisem poznala, globoka čustva, ki ga kar odnesejo in še zdaj ga ne znam vedno mirno pripeljati nazaj. Upam, da to pogruntava pred puberteto.

foto: Martina Zaletel
foto: Martina Zaletel

Kako je Sofia naredila vtis nate?
Sofia se me je globoko dotaknila. V njej sem začutila nekaj neskončnega, brez meja, nekaj kar ni vpeto v okove njenega malega teleščka in tudi ni obremenjeno z njenimi okoliščinami. Ne vem no, mislim, da je Sofia res veliko darilo svetu, samo poglejte kako ga lepša, samo s tem, da je. Nič ne rabi narediti. Ljudje okoli nje imajo velike in pomembne naloge, ki jih je ona prinesla na dan. Občudujem te Petra, kaj delaš s tem, da slediš Sofii in svoji ljubezni, rušiš tabuje, podiraš zidove nevednosti, uau! Moj svet je že malo drugačen, malo bolj odprt, zaradi vaju.

Za kaj/koga si danes najbolj hvaležna?
Za vse neverjetne ženske tega sveta, ki skupaj lepšamo in spreminjamo svet. Girl power!

Utrinki časa: http://www.utrinkicasa.si/
FB: https://www.facebook.com/utrinki.casa?fref=ts

 

2 komentarjev na prispevek “Fotografija, ujeta v pravljično lepoto”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI