foto: Doris Markač

Gordan je bil del mozaika, ki smo ga sestavili ob Dnevu Zavoda 13 v parku, ki je sicer pristal pod streho. Skupaj z igralko Metko Trdin sta nam pričarala prav posebno gledališko predstavo in čarodej je spretno vihtel svojo kitaro. Življenje bi bilo brez pesmi in magičnega prahu preveč žalostno, zato so čarodeji še kako pomembni.

Dobili smo te v paketu skupaj z Metko, vendar me zanima, kako si se sploh znašel pod čarovniškim klobukom in kje so te na tej poti ujeli otroci?
Mene so otroci ujeli že veliko prej, preden sem se znašel pod čarovniškem klobukom, saj pišem tudi scenarije in zgodbe prav zanje. Vse to pa zaradi svoje energije, domišljije in fantazije. To mi je bilo malodane dano. Čarodejstvo je potem prišlo zraven, kot plod vsega tega, kar jaz v resnici sem.

Na našem dogodku si vpletel kitaro, ki je bila odlična spremljava. Kaj vse počneš? Gotovo se za vsem tem skriva še veliko reči, talenta in projektov?
Z glasbo se ukvarjam že od malega in sem s kitaro praktično rasel. Tako lahko v svoj program z lahkoto vključim tudi kitarske skladbe ali spremljave. Ukvarjam se tudi s skladanjem in pišem glasbo za druge izvajalce. Kot kitarist pa spremljam tudi pevke in pevce na nastopih ali pri studijskem snemanju pesmi.

foto: Doris Markač

Kdo je Gogi, ki ga morda svet ne razume najbolje? Zakaj družba recimo ne razume naših posebnih otrok in kaj bi ti rad povedal vsem, ki kot ovce mislijo eno, ne upajo pa ven iz okvirjev?
Vse kar je izven naših okvirjev vzgoje in prepričanj, svet včasih težje razume. Moja domišljija in fantazija, o katerih sem že govoril, pa včasih segata daleč izven teh okvirjev. Enako velja za vse druge umetnike, ki so jih mediji naredili za svetu kot znane in množicam ljudi prepoznane.  Za družbo, ki ne razume otrok s posebnimi potrebami bi rekel, da je to zaradi prepričanja, ki je v določenem času družbi servirano in reklamirano. Ujeti smo v pravila in lastne predstave, kako bi moralo biti. Vse dokler nosimo bremena, ki so nam jih naložili drugi bomo ujeti v vse to.
Ko nekdo ustvari prelep kip, ni bistvo v tem, da ga ustvari, ampak da izklesa vse odvečne drobce, ki niso del kipa. Odstrani ves odvečen kamen, pojavi pa se čudovita umetnija. Umetnost pisanja je v tem, kar izpustiš. Ko odstraniš v življenju vsa odvečna bremena in okvirje, se bo pojavilo nekaj čudovitega. Tu ne gre za diplomo, ki jo boš obesil na steno, tu gre za življenje samo. Umetnost življenja. Da najdeš to kar v resnici si!

foto: Doris Markač

Vsi smo hote ali nehote korak v prihodnosti. Kakšni so plani za prihodnje projekte? Kje te bomo lahko še videli in poslušali?
Želim pomagati čim več ljudem z mojimi idejami skozi skladanje glasbe, pisanje scenarijev, čarodejstvo in še kaj. Nedavno je moje scenarije odkupila ena od domačih TV hiš in upam, da se bo prav kamlu začelo snemati. Tako boste lahko videlo moje delo, vendar bom vzporedno kreiral in ustvarjal glasbo za več različnih izvajalcev, predvsem pa bom ostal zvest sebi. To je moja sedanjost in prihodnost.

Kontak: ga0648@gmail.com

1 thought on “Glasba pod čarovniškim klobukom”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI