foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Čez proste dni imam občutek, da smo lačni bolj pogosto, kot čez teden. Tako je namaz primeren za hitro malico, medtem, ko se zabavate kako drugače in če uspete, specite še preprosto belo bageto.

Sestavine:
kos svežega divjega lososa
oljčno olje
mlada čebula
limonin sok (polovico limone)
kocko masla
poper
sol

Kos lososa damo zamrznit za dva dni, ker s tem uničimo morebitne zajedalce. Ga odmrznemo, odstranimo kožo in ga narežemo na drobne kocke. Po tem, ko smo jih odložili v multipraktik, dodamo sol, beli poper, limonin sok, mlado čebulo, malo oljčnega olja (dve žlici) in kocko hladnega masla.
Začnemo mešati in po potrebi dolivamo oljčno olje, da dobimo mazljivo konsistenco. Dobro si je zapomniti, da pričnemo mešati na nizki hitrosti, saj moramo seklanje nadzorovati.

Končni rezultat ne sme biti povsem gladek namaz. Namreč želimo čutiti konsistenco ribe oz. vlaken. Namaz pokrijemo in ga pustimo počivati 2 uri v hladilniku, da se okusi povežejo.

Serviramo na popečenih belih kruhkih z maslom ali brez. Kruh na fotografiji je nastal kot bela bageta v domači kuhinji. Ob malici smo prilili kozarec Šumenjakovega laškega riznlinga.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

1 thought on “Grobi lososov namaz”

  1. Ker sem zelo malo doma, marsikaj spregledam. Tudi tole ‘okusno’ objavo.
    Se zdi vabljiva. In hitra za pripravo. Nimam izgovorov, da nam namaza ne privoščim. Ko nalašč za nedeljske t.i. piknike na firmi;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI