RG2_5970

Ko je beseda nanesla na poletni dopust, smo se kaj kmalu odločili le za kratki oddih v Hiši Franko. Največja soba, ki so jo poimenovali Med nebom in zemljo ponuja pokrito teraso in masažno kad. Brez vode pri otrocih nikakor ne gre, zato sta veselo čofotala ob očetovi spremljavi, kar se vidi tukaj. Potok ob hiši in kamenje ob njem sta omogočala razvedrilo ob otroški večerji, tako da sva z možem s penino v roki mirno pomagala otrokoma med hranjenjem, medtem, ko smo bili z natakarjem že povsem uigrani. Rada imam odlično postrežbo, ki ponuja preprosto srčnost in hitre roke.

RG2_5966

Ko je najmlajši streljaj proč mirno spal in starejša tekala med sobo in pokritim a zunanjim delom restavracije, se je začel najin kulinarični ples v dvoje. Izbrala sva takole:
PET
goveji tatar, ostriga, dimljen kostni mozeg, krema fermentirane kumare in boreč
ravioli z bovško ovčjo skuto, juha iz sena, lešnikovo olje in korenček v cimetu
sožitje/postrv
jagnje/hrbet, priželjc in stegno, na živem ognju pečena melancana, marelica v meti, planinski krompir pečen v pepeli
češnje, rabarbara in kamilica, jogurt in vanilija, mashmallow citrusov

RG2_6013

vina:
penina Sinefinis rebolium
pinela Štokelj
rebula Slavček
merlot Krapež

RG2_5991

Večerja je bila dolga, Sinja je vmes nosila risbe k Ani v kuhinjo, Lev pa pridno spal. Če morda mislite, da majhni otroci niso zaželeni, se motite. Sama bi si prihodnjič želela le obisk v dvojinski zasedbi. Zavoljo miru.  Zajtrk je kraljevski, ki ga postreže krasna gospa, ki bi po domačnosti lahko bila celo naša teta. Čaka te del samopostrežnega kotička (vidno tukaj), kuhinja z jajci in izpolnjevanje drugih želja. Čaj tak kot pri zeliščarju, kava kot v Italiji in jutranje sonce.

RG2_6026

V kolikor vam namakanje nog v omenjenem potočku ne ustreza, se odpravite po vasi navzdol vse do reke Nadiže. Tam vas čaka poletna osvežitev ob kateri ne boste pogrešali prav ničesar. Kotiček med nebom in zemljo v Kobaridu je prostor, kjer narava ponudi skupaj z kulinaričnimi užitki in vinsko kapljico simfonijo še neodkritih okusov. In ko boste tam, ne pozabite na Valterjevo gostoljubnost, ki vas naj popelje v vinsko klet ob kateri zorijo najboljši siri. Tam bi človek želel preživeti vso zimo!

RG2_5947

info:
http://www.hisafranko.com/
https://www.facebook.com/hisa.franko
info@hisafranko.com
05 389 4120

Prihodnjič: vina Čotar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI