foto: Petra Greiner

Zadnja leta opažam, da so najlepši domači biseri skriti tam, kamor avtocesta ni speljana. Daleč od hrupa in sredi narave. Idrija je v mojih možganih vse do prvega obiska veljala kot kraj, ki ga morebiti nikoli naj ne bi  obiskala. Vsa sreča, da temu ni bilo tako.
V tem butičnem hotelu sva že bivala. Okušala hrano s primarnimi okusi in se vrtela na njihovem parketu, kot bi plesala poslednjič.  Mogočno poslopje nekdanje Kendove domačije je danes obnovljeno in oživljeno v duhu minulih časov. Čeprav je Kendov dvorec iz 14. stoletja, njegova današnja lepota ni le iz starih časov bogate Kendove rodbine, temveč tudi iz današnjih časov uspešne Svetlikove družine, ki ga je pridružila mednarodnemu združenju Relais & Châteaux.  Sobe, sobane in suite so opremljene z ročno izdelanim starinskim pohištvom iz 19. stoletja in če pozorno prisluhneš, pripovedujejo prav posebne zgodbe.

 

foto: Kendov dvorec

Če me poznate prav malo potem veste, da je hrana tista, ob kateri najbolj uživam in če je prisotna še odlična Svetlikova rebula, potem ne pogrešam ničesar več. Prvega leta dan, ko je bil moj želodec že povsem poln in sem ob ponujenih štrukljih le skomignila, sem ob prvem grižljaju spoznala, da so me rozine strašile po nepotrebnem. Z roko narezani rezanci v domači goveji juhi so že napovedovale tisto prijetno božanje, ki tako zelo paše po napornem skoku iz starega v novo. Ne le letu!
Hanin vrt je resda počival, vendar sem si zlahka predstavljala najlepše trenutke prijateljev, ki bodo v tem letu tam rekli svoj usodni ‘da’. Upam, da en in edini, čeprav bi ga jaz na tem kraju izrekla ponovno, kar istemu moškemu ob sebi. Tako čarobno je tukaj!
Če povzamem, je Kendov dvorec tisti butični hotel, v katerem je stkana idrijska čipka izvrstnosti in domačnost, ki jo najdemo sicer le tam, kjer smo doma.

Ste mislili, da se je čas obdarovanj že povsem končal? Presenetiti vas moram. Da bi sami lahko okusili čarobnost, ki jo ponuja Kendov dvorec, ki se ponaša z butičnostjo Relais & Chateau in kuhinjo kvalitete, ki jo zahteva Jeunes Restaurateurs. Pod fotografijo na FB strani Zavoda 13 (klikni tukaj) označi le osebo, ki bo izjemnost okušala s teboj. Žrebam v nedeljo!

 

info:
www.kendov-dvorec.com
(05) 372 51 00
FB stran
IG

foto: Kendov dvorec

1 thought on “Idrijska čipka butičnega hotela”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI