foto: Sinja Greiner

Če je tvoje življenje lično zloženo v šatulji s poldragimi kamni, potem tega ne beri naprej. Če loviš sapo, se trudiš in trudiš, vsake toliko omahneš in se nato ponovno pobereš, dihaš, živiš, si želiš, hrepeniš in ljubiš … potem pa kar naprej.
Tukaj si priznamo napade, ko nas tesnoba drži za vrat. Za temi vrati se počutimo varno kljub ranam, ki opominjajo na vsakodnevne bitke. Objemamo se in smo lahko točno takšni, kot smo. Ranljivi, obdani z lastnimi strahovi, potreseni z mnogimi željami, pa vendar, ko vsega tega ni, si želimo tudi tvojo prisotnost ob nas. Pristno, kot to najbolje znaš. Ker potem ne ti, ne jaz nisva več sama. Sva skupaj, obdana z upanjem. Z vero v dobro si zreva v oči in se prijateljsko bodriva.
Damjana Bakarič ponuja novo knjigo z naslovom NA BOLJše. Po prvi, ki je odstirala anksioznost in odpirala ljudi, da so priznali lastne strahove, je pred nami druga, ki gre na bolje. Ki je že stopila na manj majava tla in v sebi že čutimo gotovost in samozavest ob enem. Čutimo tla pod nogami. Še več. Celo korenine, ki se spuščajo iz naših stopal proti središču zemlje. V njej lahko preberete:

 

“Kdor ima pred seboj še zmeraj izgovor, da to ni mogoče, naj odloži knjigo. Ta knjiga ni za tiste, ki potrebujejo izgovore. Ta knjiga ni za tiste, ki ljubijo maske in jih niso sposobni sneti. Ta knjiga je pot iskanja in najdbe. Sebe. Drugega. Drugega, ob katerem se počutiš ljubljenega. In on ob tebi. Ni za tiste, ki ne želijo odkriti resnice. Ta knjiga je za tiste, ki prisegajo na srce. Na čustva. Na dušo. Ki imajo dušo. In obenem ne pozabijo vzeti s seboj razuma, da se razumemo. Zame so to ljudje, na katere prihodnost že nestrpno računa. Z višjo stopnjo zavedanja. Z višjo stopnjo zavesti. Uporniki z razlogom.”

 

Knjigo ti ponujam na tej povezavi (klikni semkaj), kjer dvigni roko. V torek (25. oktobra, ob 18h) bova z Damjano klepetali v mariborski Mladinski knjigi – link dogodka. In tam boš prejel knjigo s posvetilom. Ali ti ga pošljem, kjerkoli že si. Žrebam v torek zjutraj.

Damjano s knjigo vred najdete v Mladinski knjigi še:
Ljubljana, 5. oktober, ob 18h
Novo Mesto, 2. oktober, ob 18h

1 thought on “Iz napadov tesnobe, gremo sedaj na boljše”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI