foto: Marko Pigac

Že res, da sem ga čakala leta in vmes dobila vsaj pet košaric, ampak sem vztrajala. Smo pa zato doživeli en nepozabni večer, kar je poplačalo vse moje napore. Muzikalno pripovedovanje štorij Iztoka Mlakarja, in spremljavo na harmoniki in kontrabasu muzikalično polnega Davida Šuligoja.

Toliko prijetnih zgodb, še več pesmi, ki so jih ljudje znali na pamet in človek bi pomislil, da smo v mali kletni dvoreli malodane vsi dihali eno. Tisti, ki ste na vseh naših koncertih z nami, že veste, da podarim še dva Srca navdiha, ki nam jih sleherno leto izdela Vid Kmetič. To je prišlo v navado po tem, ko sem sama dobila Jabolko navdiha in zdi se mi prav, da ljudem, ki štrlijo podarimo nekaj, kar jih bo spominjalo na lastno posebnost. Eno gre v roke naših staršev in tokrat ga je prejela čisto naša zobarka Ana Bradač. Tista, ki ima Lukca in druga dva otroka. Ta, ki posebnim otrokom brez težav odpre usta in prava pravcata Ajdovka! In drugo srce je šlo v roke izjemnega igralca, srčnega kantavtorja, človeka, ki za dobrodelni koncert ne želi niti denarja za potne stroške. Vse to, kar doslej še nisem srečala. Moj globok poklon človeku, ki se ne proda, ki je v dobi vsesplošne dosegljivosti, nedosegljiv. Predvsem pa zvest sebi in svojim načelom.

 

Zato smo v tem duhi nadaljevali tudi po koncertu samem. Ostajali smo v  ekološko biodinamičnih vodah. Srčna hvala za kapljico z demeter certifikatom vino Šuman, biodinamičnim vinom ZorjanSirarni Šešlar (Izlake), gospe Albini Vute za slastni narezek, domačiji Firbas za najboljše sokove, kmetiji Škvorc – Gramc za svetlobni koren in seveda Narodnemu domu, ki je koncert soorganiziral, nam prijazno ponudil prostore in svoje stvoritve. Boris Črnič – Boco, zaradi tebe je nosečnost, ki je trajala tri leta, naposled dočakala porod.

 

Celotni album je na voljo na FB strani Zavoda 13 – klik.

foto: Marko Pigac

 

 

1 thought on “Iztok Mlakar za trinajstico”

  1. Ah, kako lepo. Čudovito. In ti, v objektiv ujeti trenutki, ki jih Marko opazi in shrani za vedno. Kot vi… vsak pri sebi spomine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI