Salamba&Jogi

Irena Tomažin je tista vsestranska ženska, ki jo povezujemo z Zdravo juhico in je igro Človek ne jezi se obogatila do te mere, da jo obožujejo tisti, ki jo igrajo že desetletja in veliko mlajši, ki spoznavajo njene mnogokatere možnosti. Sedaj nam ponuja še  Salambo & Jogija. Prijatelja, ki imata rada preprosto jogo, se med počitkom igrata igro spomin in sta sploh rada z otroki.

Kot je pravi sama:
” Spremljajo jo učne kartice z edinstvenimi ilustracijami Mojce Fo, s katerimi lahko sestavimo svoj Pozdrav soncu, pripovedujemo zgodbe, igramo spomin ter druge igre pozornosti in domišljije. Igrači so priložena tudi natančna slikovna navodila za izvedbo preproste joga vadbe, ki se imenuje Pozdrav soncu. 
Salamba je skrbno zasnovana in izdelana v Evropi iz telesu prijaznih materialov in je primerna tudi za najmlajše otroke, ki igračo radi stisnejo k sebi in jo upogibajo v različne položaje. 
Joga z otroki je še posebej priporočljiva za umirjanje in krepitev pozornosti, gibčnosti, spoznavanje svojega telesa ter grajenje zaupanja vase. Otrok se ob vadbi joge začne bolje zavedati sebe in vsega, kar ga obdaja. Joga umirja zelo aktivnega otroka in na drugi strani napolni z energijo otroka, ki je manj aktiven. Pri spoznavanju joge in različnih položajev v zgodnjih letih je pomembno, da poteka spontano, ob sproščeni igri  in pripovedovanju zgodb, ki spodbujajo otrokovo domišljijo. Pomembno oporo in motivacijo pri raziskovanju joga položajev pa otrok najde tudi pri opazovanju in posnemanju igrače, svojih sovrstnikov ali odrasle osebe.”

foto: Petra Greiner

Odkar imamo doma tega kužka in mucko, ki Sofii pomaga pri raztezanju, nas je na njeni terapevtski blazini kar več domačih članov. Lev pridno ponavlja vaje, ki jih sama uporabljam tudi pri vadbi za ženske in Sinja se nam pridruži pri spominu.
Tako igra vzpodbuja aktivno vadbo, veselje in igrivosti ob odkrivanju čudovitega sveta joge! Če bo postala vaša redna praksa, bo ljubeče krepi vaše družinske vezi. Krasno darilo postane ob novorojenčku, ko vsak od otrok dobi nekaj zase, posledično pa vsa družina.

 

Kužka in mucko podarjam tudi vam. V komentar pod FB stran Zavoda 13 in fotografijo tukaj (klikni), napišite katerega želite. Žrebamo v ponedeljek zvečer in upoštevajo se komentarji oddani do 18h.

 

info:
www.salamba.si
FB stran
http://www.zdrava-juhica.si/

foto: Petr Greiner

4 komentarjev na prispevek “Joga za najmlajše s spominom vred”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI