_map5925bbDa je kustus najboljšega muzeja v mestu, Uroš Dokl preskromen, ni nič novega. Oboževali so ga malodane vsi otroci še na prejšnjem delovnem mestu, govorile o njem mlade mamice, medtem pa je sam reševal otroke tam, kjer je izgledalo, da ni več nobenega upanja.
Z Joanno s katero sta bila sodelavca ga izredno ceniva in sedaj, ko je njegov stavek “Ko nekoga postavimo na drugo stran ograje, nas bo tudi gledal z druge strani ograje.” pristal med Večerovimi bob izjavami, me je le-ta podregnila, da je to treba dati na plano. Se zadreti v ta širni svet, da v najinem mestu ni vse tako črno, kot izgleda iz prestolnice. Da se nevoščljivost ne razpreda po tlakovanih ulicah, kot se zdi, ker nas vsemu navkljub držijo pokonci naši objemi in vsa podpora, ki si jo izrečemo ob snidenjih.
Zato Joanna povzema takole:

Uroš Dokl je poseben mož. Iskren, čustven, velikokrat zmeden. Ampak iz dna duše verjame v to kar počne. Približno štiri leta so minila odkar si se vrnil iz Sirije.
Nikoli ne bom pozabila tistega Uroša, ki po vrnitvi ni bil več isti. Tam si pustil del sebe, del svoje srčnosti in optimizma. Tam so ti ukradli srečo. Saj veva, zgodbe so bile težke, tako na osebnem kot na službenem področju. Vsi so se spraševali zakaj, kaj mu je; pa je čuden, zmeden, negotov. Nihče pa ni vedel, kaj si tam videl. S čim si se ukvarjal, kako si pomagal malim dušam, do takrat nepopisane, zatem zaznamovane s travmami za vse življenje. Ob vsakodnevni borbi za obstanek tukaj v Mariboru, oziroma Tvojem Dupleku J (saj veš, da ne morem biti tiho), z nenehnim dokazovanjem  si verjel, da delaš dobro in presegel si meje posameznikov. Ko sva, kot si sam zapisal, delala pod isto streho nekega hrama kulture, si me nenehno spodbujal s tistim stavkom »Joanna, glavo gor«. Kljub težkim besedam in situacijam, sva ob marsikaterem kozarcu piva, četudi razlitega, reševala sebe in svet.

Tako sva z Joanno sklenili, da podpreva Urošev bob stavek, ki se glasi:
Ko nekoga postavimo na drugo stran ograje, nas bo tudi gledal z druge strani ograje.

Vi pa lahko na Večerovi strani  glasujete tudi sami.

foto: Marko Pigac
foto: Marko Pigac

1 thought on “Kaj se zgodi, ko nekoga postavimo na drugo stran ograje”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI