foto: Doris Markač

Verjetno ste opazili, da s tujino nisva najboljši par. Tam do Trsta še nekako pridem, dol do hrvaškega Zagorja prav tako, ostalo pa je bolj ubogo. Lahko pa sanjam in razkrijem, katere destinacije imam na seznamu in jih bom obiskala vse do leta 2032.

1. Klišejski Pariz
Zadnjič sem moža peljala v Ljubljano v starem avtu brez klime na večerjo. Na reki Ljubljanici so stregli vrhunsko hrano restavracije Strelec in med opazovanjem chefa Jagodica pri delu sva pila šampanjec Moet & Chandone. Zato ni nemogoče, da ga čez leta ne bom peljala z letalom na večerjo v pariško Alain Ducasse at Plaza Athénée, pila kak drug peneči se dragulj in ponovno gledala zaljubljeno v nebo. Veste, ob dolgotrajajočih odnosih pomagata hrana in pijača. Vsaj malo.

2. Vožnja s Transibirsko železnico
Dostojevski je napisal dovolj materiala, da mi ne bo dolgčas na poti, ob možu znam po vseh letih tudi molčati in vzhod je vedno bolj mamljiv. Potem želim pristati v Sankt Peterburgu in tam preživeti nekaj noči.

3. Jordanska Petra 
Želim si, da mi za kako posebno obletnico ali rojstni dan to potovanje podarijo drugi. No, če jim ne bo uspelo, bom zase preprosto poskrbela sama. Kako? S povratno letalsko karto, zasebnim vodičem in zavarovanjem za tujino. Pika.

4. Oh, ti Karibi 
Ne znam vam povedati, zakaj me Amerika ne veseli (več). Dovolj mi je bilo bivati na Manhattnu en celi mesec in se pred tem potepati v Washingtonu prav toliko časa, se rokovati s takratnim predsednikom. Bi pa skočila recimo na morje v Karibe ali tam nekje. No, to bo zadostovalo. Skok v morje. V petah in brez spodnjega perila.

Ko ima človek sanje, je te treba preprosto zavarovati. Zato me te dni med sanjarjenjem na poti v Beograd, odhajam na konferenco s tematiko naših posebnih otrok, varuje WIZ Tujina. Zavarovanje me je za 3 dni v tujini prišlo le 5,21 €, a če pride do nezgode ali bolezni, sem mirna. Le poklicala bom asistenčno številko, ki mi je na voljo 24 ur na dan in oni bodo poskrbeli za vse moje morebitne težave. Zdravstveno zavarovanje za tujino zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo nujnih stroškov zdravljenja, če se ti čez mejo kaj zgodi.  Evropska kartica namreč ni dovolj in ne krije vsega. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (celi Svet). Zavarujete se doma pred odhodom, lahko v zadnjem hipu. Tako, kot jaz to počnem pri premnogih stvareh.

Nagradna igra ta hip poteka na FB strani Zavoda 13 pod tole fotografijo (klik tukaj)  za vse, ki odpotujete v tujino in bi želeli zavarovanje za ves čas in to kamorkoli že greste. Žrebamo v petek, potem pa odletite, kamor vas nesejo noge.

 

 

3 komentarjev na prispevek “Kam želim odpotovati do leta 2032?”

  1. Pa ti sploh nisi zahtevno bitje!! 😁 Sam povem, se je sorodnica peljala s transsibirsko in menda potem se en lep cas sklepetala z zobmi 😂😁

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI