foto: Andrej Petelinšek za Večer
foto: Andrej Petelinšek za Večer

Najprej sem spoznala njegovo krasno žensko, potem dobila v roke knjigo izpod njegovega peresa in za sladico odšla na pogovor z omenjenim Kamenkom Kesarjem. Če je knjiga odlična, želim izvedeti še vse ostalo, kar ni zapisano in ko me prepriča povedano, sem radovedna še naprej in postavljam vprašanja še za svoj blog.

Kdo je Kamenko Kesar?
To sem jaz, če si vprašanje postavila dobesedno. Če bi pa sam sebe vprašal, bi bil pa odgovor iz srca nekje tukaj: Sem majhen fant, ki noro obožujem s soncem obsijan jesensko obarvan listnati gozd in se od zmerom skozi svoje majhne bolečine prebijam s humorjem. Vmes sem pa tudi malo zrasel in se okosmatil.

Kako se bere knjiga MNBNJ? Kot hudomušna sprostitev vsakdana ali branje na glas tega, kar si mnogi mislijo po tiho?
Knjiga gre v ponatis, veliko ljudi jo bere, v knjižnicah je večinoma izposojena, ravnokar sem bil pri najbližjem sosedu na Rakitni in mi je rekel, da so sosedje navdušeni, ker sem izdal knjigo (pa se ne družimo veliko, mimogrede), da sem jih sicer omenil, bi lahko še malo več lepega napisal. Rdeča nit velike večine, ki so komentirali mojo knjigo, je pa glasen smeh in izjava v stilu ‘tako do solz se pa že leta nisem nasmejala ‘. Najboljše bralke so ženske, vsaj jaz tako čutim. Moški običajno ne komentirajo na veliko, ženske ste pa direktne, na polno, stopite do mene, mi poveste svoje mnenje… velik poklon. Se učim biti tak.

foto: Andrej Petelinšek za Večer
foto: Andrej Petelinšek za Večer

Je ideja za broško prišla spontano ali tik preden si jo nujno potreboval za sporočanje sogovorniku?
Sploh ne vem, kako smo prišli na idejo za broško. Če bi si želel biti na varni strani življenja, bi ti odgovoril, da se je to spomnila moja najdražja, so pa tudi meni zelo blizu, ker so kot moja šestletna hčerka – pove svoje, tudi če je nihče nič ne vpraša.

Kaj je Alenka vnesla v tvoje življenje?
Kamen je spremenila v diamant. Toliko ljubezni in življenja dobim samo še pri svojih otrokih. Čeprav se mi upirajo. Ne vem, kje je težava, če želim 14-letnega mulca objeti pred njegovo šolo. A ni to normalno?

Je tvoj humor zaslužen za zadovoljno življenje ali ženske, ki te obkrožajo?
To vprašanje je pa malo sugestivno, a ne. Prepričan sem, da je za moje zadovoljno življenje prvi pogoj ta, da mi dol visi, kaj si drugi mislijo o meni, mojem delu, mojem načinu življenja. Prepričanje vase, da sem dober po srcu in da vsem želim le dobro, je drugi pogoj. Samorefleksija je tretji. In kje sta tukaj humor in ženske? Humor me spravi čez prvi pogoj, ženske, ki me obkrožajo, pa čez ostala dva.

foto: Andrej Petelinšek za Večer
foto: Andrej Petelinšek za Večer

Sedaj pa roke gor vsi tisti, ki bi želeli broško MNBNJ tukaj v komentarjih. Žreb bo izveden ob sobotni dopoldanski kavi z vsemi mojimi otroki, kot je to navada. Sicer dobite broško ob nakupu knjige v Mladinski knjigi ali plačate samo zanjo na blagajni omenjene knjigarne.

12 komentarjev na prispevek “Kamenka ne bo noben jebo”

  1. Tudi jaz :). BTW odličen na dan redkih bolezni… Bi se vam pridružila, če bi bil v LJ. No, mogoče pa naslednj leto v MB..

  2. Sicer mi je objava naredila dovolj luštov da bom knjigo kupila, bi pa z extra broško z veseljem okitila svojega partnerja, zato tudi jaz molim roko v luft! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI