foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Kendov dvorec sva obiskala ob Martinovem prazniku, ko sta naju srčna Ivi, ki nosi edinstven občutek za dekoracijo in sem jo na teh straneh že predstavila in Edi, čigar vino je Sašo prav tako že opeval  povabila, da za skupno prijateljsko omizje sedeva tudi midva.
Da je to dvorec v malem, ki v sebi skriva 11 različno velikih sob, ki so opremljene s starinskim pohištvom iz 19. stoletja in ima vsaka svoje ime, nisem pričakovala. Da bodo na kupu le preprosti ljudje, sicer vsak s svojo zgodbo, bi lahko glede na gostitelja slutila in tako sem se, kmalu po vstopu v sprejemnico, počutila malodane domače. Kendova kuhinja temelji na preizkušenih starodavnih receptih Idrije in bližnje okolice. Po pripovedovanju kuharja, priprava vključuje znanje in ročne spretnosti, ki so jih podedovali od njihovih babic. Dasiravno imata lastnika čisto svoje vino iz vrst ekoloških vinskih kapljic, njihova vinska karta zajema tudi vinarje iz Vipavske doline, Goriških Brd, Krasa in Kopra. Na omenjen večer so nam plesne korake, začinili fantje iz Brencl bande in samo mislite si lahko, kako prešerno sem se nasmehnila, ko sem prepoznala enega od goslačev, ki je z menoj hodil celo k verouku in prihaja iz moje rodne okolice. Prav ti bodo glasbeno taktirko vodili za Silvestrovo, ko bo hišo razveseljeval Sv. Silvester. Pričakal vas bo aperitiv dobrodošlice, 6 krožnikov domačih jedi in polnočna penina. Samemu dogodku z informacijami vred, sledite kar tukaj in naj vam prišepnem, da je ta pravljična destinacija, za ceno, ki jo ponujajo, nekaj nepozabnega.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Ob svitu sem lahko zagledala prav poseben vrt, na katerem organizirajo poroke ter poročne svatbe. Za nepozabni poročni dan ponujajo dvorec v celoti: tri sobane, soba za mladoporočenca in še 10 sob za svate, travnat vrt pod stoletno jablano in cvetlični Hanin vrt. Bi za občutek princese iz bližnjega vzhoda potrebovali morda še kaj več?

Spokojnost dvorca in njegove okolice je kot nalašč za konference, izobraževanja, poslovna srečanja in pogovore ter poslovna kosila in večerje. Naj vam prišepnem, da sem našim posebnim materam že obljubila, da jih prihodnje leto peljem prav tja. V intimne sobane, prostrano kuhinjo, kjer so se že pričeli kuharski tečaj v obliki t. i. team buildingov  in med zeleno naravo, kjer bomo na dolgih sprehodih predihale vse tegobe našega materinstva in si nabrale nove moči, za izzivov polnih korakov obetajoče prihodnosti.
Moje vodilo že poznate. Če v življenju ne morem imeti vsega, izberem stari avto, najboljše vino, odlično kulinariko in najboljše počivalne kotičke, sicer raje grejem domačo zofo.

Pot do Kendovega dvorca je morda malce vijugasta, si utira pot skozi soteske, vendar to, kar te čaka na cilju, priča le edinstveni izkušnji, ki jo je treba doživeti. Vedite namreč, da obstajajo hoteli za mnoge in dvorci le za nekatere. Vi sami pa veste, kaj si želi vaša duša in čemur se bi bilo greh odreči. Ne pozabite, življenje je vsemu navkljub eno samo, predvsem pa vaše.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Ker odlične reči pridejo na koncu, vam iz veselega navdušenja sporočam, da smo vam pripravili večerjo prav tam, za 2 osebi in nočitev v eni izmed soban, opremljenih iz starih šeg in navad, v katerih boste pozabili na vse tegobe, ki vam morebiti te noči ne pustijo spati. Vedite namreč, da vam problemov ne moremo odvzeti, lahko pa vam skupaj z odlično ekipo Kendovega dvorca ponudimo oddih, ki vam bo dal moči za čarno leto, ki že nestrpno čaka na vse nas.

Vprašanje se glasi: Kako rečejo Idrijčani slani potici z ocvirki, ki je značilna za njihove kraje? Žrebamo na božični dan, ob 12h. Držimo pesti, za vse naše številčne bralce!

www.kendov-dvorec.com
relais chateaux
FB stran
IG

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

Prispevka o vinih Svetlik in omembi Kendovega dvorca, skozi Ivine roke.
https://portal13.org/v-vinih-svetlik-se-okusa-ljubezen-do-zivljenja-samega/
https://portal13.org/ivina-cut-za-dekorativo-je-domaca-tudi-v-vinogradu/

12 komentarjev na prispevek “Kendov dvorec v pravljični preobleki”

  1. Ocvirkovka je tale slana potica in to zelo dobra. Ko sem bila nazadnje v ad or I je Tereza Kesovija prepevala lastnici.
    Jaz in moj Srečko pa sva ravno večerjala v prav posebnem kotičku, ko naju je Tereza zagledala, je rekla; pa vidi kao kralj i kraljica😄. Z veseljem grem še v Kendov dvorec👍😉

  2. špehovka, ocvirkova potica. moram pa priznat, da sem bolj za zelenjavo, zato pri meni najvišje kotira pehtranovka 🙂

  3. Benka Pulko je zapisala: “Brez znanja se ne pride daleč, brez sreče pa nikamor!” Upam, da se sreče v besedi »ocvirkovca« skriva ravno toliko, da me pripelje do Kendovega dvorca! Lepe praznike vsem!

  4. Wauu kaksen dvorec. Najraje pa berem Vas blog, ker zvem marsikaj in vidim marsikaj novega 🙂 Ja, potica je ocvirkovka, spehovka.. sicer je se nisem probala, ampak bi jo z veseljem 🙂😋 in ja, ta nagradica bi pa zeloooo pasala ☺️

  5. Ocvirkovka je ta idrijska posebna dobrota. Posebne stvari so fajn. Zato vsem bralkam in bralcev 13-tice želim eno posebno 2017!

  6. Ocvirkovca.
    Tebi pa želim Petra, da nas boš tudi v prihodnje razveseljevala in razsvetljevala s svojimi objavami in grela naša srca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI