foto: Doris Markač

Ingrid Divkovič je ženske obnorela s svojo prvi knjigo Vas j**be ego?. Seveda sem pomislila, da jih je ganil naslov, z vsebino pa so obudile lov na lastne čarovnice, ki jih ego obožuje, včasih celo zamenja.
V vsakem primeru se zavedam, kakšno veselje sem priredila prijateljici, ki je knjigo z avtoričim podpisom prejela zraven šopka rož direktno v pisarno.  Ne glede na dejstvo, da je pisateljica veliko mlajša od mene in sem pomislila, da o življenju pravzaprav nima pojma, mi je prav obdarjena povedala, da se je med branjem iz srca nasmejala, ko je med vrsticami našla sebe. Zato z njeno drugo knjigo, ki želi obuditi divjo naravo ženske ponujam strani, ki predstavljajo darilo, ko nobena od nas nima rojstnega dne in jo namesto sms-ja s pozdravimo preko poštarja z dostavo na domači naslov. Že res, da v veliki meri spominja na obsežnejšo in psihološko polnejšo knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi, vendar predstavnice nežnejšega spola kdaj pa kdaj potrebujemo sladkorček, ob katerem se brez pretiranega branja lahko preprosto zleknemo na domač fotelj.
Strani prebujajo divjost v plahi ženski in kličejo po njenem pogumu. Želijo jo ozaljšati s strastjo, ki bi jo gojila v življenju, ji ponujajo sanje, o katerih je večno hrepenela in ji iz vsake besede stresajo pogum, da bi naposled lahko postala Divja, kot je sama vedno hotela biti.

V ljubljanskem Konzorciju smo skupaj 12. februarja ob 18 h.
Mariboru pa na Valentinovo, 14. februarja prav tako ob 18. uri.
Za preostala mesta pokukaj tukaj.

V komentarju pod to fotografijo na FB strani Zavoda 13 označi prijateljico, ki to pooseblja že danes in počakaj do torka, ko bomo s pomočjo računalnika izžrebali dobitnico knjige, ki ji bo Indrid v sredo sredi Maribora napisala osebno posvetilo.

foto: Petra Greiner

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI