foto: Doris Markač

Kot tradicija veleva, smo se tudi letos odločili za koncert našega zavoda, ki je namenjen sprostitvi naših staršev, ki vsak dan posebej bdijo nad svojimi posebnimi otroki, kar veste, da terja veliko energije, pa nekaj živcev prav tako. Poveseliti se želimo z našimi prijatelji, podporniki in tistimi, ki nam skozi vse leto pomagajo. Namreč, na samem veseljačenju se vsem zahvalimo s pozornostjo, in med starši izberemo nekoga, ki ga še posebej izpostavimo. Takega, ki je v letu izkazal še posebne sposobnosti, srčnosti in druge v današnjem svetu preredke lastnosti. Posebneža poiščemo tudi izven zavoda. Lani smo okronali Borisa Krabonjo, za vsa svoja neizmerna prizadevanja in v želji, da bi vsi skupaj vztrajali tudi takrat, ko se zdi, da je ves trud zaman. Letošnji nagradi se bosta imenovali Srce navdiha, ker iščemo prav to – optimistične posameznike, zaradi katerih je v našem mestu lažje živeti.
Potrudili smo se, da je koncert tokrat s skupino Tabu brezplačen, ker si ne želimo, da bi ob plažnem ambientu, ki ga bodo pripravila ekipa City Beach Maribor, bilo več ljudi za ograjo, kot na ambientu samem. Namreč, zavedamo se, da vsakega izmed nas pestijo mnoge težave, prav tako denarne. Nič ne bo narobe, če boste imeli malico in kak sok v nahrbtniku, čeprav bodo tisti, ki nam pomagajo veseli, da boste pijačo kupili tudi pri njih. Oblecite in obujte se tako, da vam bo prijetno. Ker si seveda želimo, da bi našim otrokom vsemu navkljub lahko različne terapije omogočali še naprej, smo pripravili srečelov, kjer se bo glavni nagrajenec domov odpeljal kar s kolesom, ki ga lahko vidite na fotografiji. Pri tem nam lahko vse do koncerta še pomagate. Tega bi bili še kako veseli. Imate morda stvar ali storitev, ki bi jo lahko ponudili v našem srečelovu? Pišite nam na info@zavod13.org.

Pomislili boste, da morda nimamo nič skupnega, vendar sem prepričana, da na žalost vsakega izmed nas terja vsaj ena skrb, ki nam tu in tam ne pusti spati. Prav tako naše mesto še vedno ni doživelo razcveta in tisti, ki z njim upravljajo, vse preveč le govoričijo, vendar bomo 7. junija ob 20h zvečer na terasi Mariboxa dokazali, da lahko s skupnimi močmi in vsak na svojem področju delamo tako dobro, da se bo to poznalo vsem nam.

1 thought on “Koncert Trinajstka s Tabujem vred”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI