foto: Petra Greiner

Založnik je o knjigi zapisal:
“Zbirka kratkih zgodb govori o človeških usodah; o ljubezni in življenju, naključjih in zmotah, srečevanju in razhodih, začetkih in koncih. Avtor jo je označil za »prvo multimedialno zbirko v regiji«, ker zgodbe poleg odličnih ilustracij Slavimirja Stojanovića spremlja tudi posebej izbrana glasba, do katere dostopamo s QR-kodami. Ob pesmih Davida Bowieja, Toma Waitsa in Amy Winehouse je knjigo nemogoče odložiti – bralec sam postane nespečen.”

 

Buklina recenzija s strani Sama Ruglja pa pravi takole:
“Goran Stojičić (1965) je srbski pisatelj, Nespečni pa njegova prva – multimedijska – knjiga kratkih zgodb, ki jih lahko berete ob poslušanju posebej izbrane glasbe, do katere pridete z aktiviranjem QR-kode na začet ni strani vsake od njih. Poleg tega je knjigo ilustriral Slavimir Stojanović, tudi pri nas dobro znan oblikovalec. Seveda pa so najbolj pomembne zgodbe, njihova struktura in preobrati, Stojičićevo napeljevanje bralca, da misli, kako ga avtor pelje v eno smer, potem pa mu na koncu postreže z drugo perspektivo. Večinoma ljubezenske, vsekakor pa skoraj vedno zgodbe o (tesnih) medsebojnih odnosih so včasih silovite, spet drugič pa tudi lirične, enkrat zasnovane na fragmentarnih dialogih, ko mora bralec izluščiti, kdo je pravzaprav pripovedovalec dogajanja, spet drugič pregledne v svojem poteku, a s presenečenjem na koncu, kot denimo zgodba, ki opisuje življenje nekega para, moškega in ženske, za katerega pa se na koncu izkaže, da se v resnici nista nikoli srečala, čeprav sta živela samo nekaj ulic stran. Nespečni je knjiga kratkih zgodb, ki da ljubezni nove pripoved ne in doživljajske pospeške.”

 

Sama o njej ne morem govoriti. Stoji na polici in čaka name. Ne bo me dočakala. In ker želim, da knjige živijo, jo podarjam naprej. Dvigni roko pod fotografijo objavljeno na FB strani Zavoda 13 – klik tukaj in počakaj na ponedeljkov žreb.

Srečno in čim manj nespečnih noči!

 

 

1 thought on “Kratke zgodbe nespečnih noči”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI