foto: Andreja Martinovič

Ta knjiga je zate (za male ter velike otroke), da nikoli ne pozabiš na svojo otroško energijo, kako pomembni so tvoji koraki in kako veliko je tvoje srce. Hvala, da nam pomagaš in podpiraš levjesrčna dejanja našega društva.

 

V Leo klub Mavrica Celje svojo 20. obletnico proslavljamo v dobrodelnem duhu, z izdajo svoje druge avtorske otroške zgodbice.

»Interaktivna zgodba Levček Aleksander na eskimskem taboru nas na kreativen način uči strpnosti, sprejemanja raznolikosti in pomena pravega prijateljstva. To so vrednote, ki nas odmikajo od duhovne revščine in jih svet danes potrebuje bolj kot kadarkoli prej. Aleksander nas v vsej svoji iskrivosti venomer opominja na našo dolžnost, da s svojimi zgodbami ustvarjamo sporočila za naslednje generacije«, pojasnjuje Urška Kajtner, vodja projekta.

 

Dekleta celjskega Leo kluba Mavrica Celje, oziroma kot se same imenujemo »Mavrice«, smo 4. marca praznovale 20. obletnico ustanovitve kluba. V tem času smo pripravile ogromno dobrodelnih projektov, katerih cilj in vizija skozi čas ostajata enaka – pomagati socialno šibkejšim družinam in posameznikom, ranljivim skupinam in mladim talentom, ki se prebijajo do uspešnih rezultatov.

»Knjiga z namenom«, je dobrodelni projekt, v sklopu katerega je nastala prva otroška pravljica Levček Aleksander in njegov zaklad. Ta je izšla leta 2011. Leto 2021 pa bralcu prinaša nadaljevanje zgodbe o levčku Aleksandru, s še močnejšo sporočilno vrednostjo. Idejna vodja projekta, Urška Kajtner, je povezala članici kluba, ilustratorko Neo Likar in avtorico prve zgodbe, Tamaro Juričič Bellomo, projektu pa se je pridružila tudi Nadja Prevolnik, profesorica defektologije ter certificirana presojevalka za skotopični sindrom, ki bralcem preko živalskih likov ponuja uvid ter praktične napotke, ki se dotikajo disleksije in dispraksije.

 

Odlomek iz knjige.
“Medvedka Pina ju je radovedno opazovala, toda ko je bila na vrsti, da ponovi vajo, ji ta spet ni šla od rok (oziroma od šapic). Kocka ji je zdrsnila na tla, in ko je želela odskočiti, se je spotaknila obnjo ter z noskom telebnila v sneg. V oči so ji privrele solze in bilo ji je strašansko nerodno.
“Ne skrb,” sta jo hitela tolažiti Aleksander in Franko,”led je pač spolzek. Poskusi še enkrat.” Aleksander ji je prijateljsko vrgel kocko ledu po zraku kot spodbudo, da bi poskusila še enkrat. Toda Pina je odskočila in si s tačkami zakrila oči, kot da bi jo bilo strah prijeti ledeno kocko. Nekoliko osramočeno je previdno pomežiknila izza šapic, saj se je bala, da se bosta Franko in Aleksander norčevala iz nje. To se ji je namreč dogajalo večkrat, tudi doma med njenimi prijatelji. Zaradi njene dispraktične motnje je bila večkrat tarča posmeha, ker si kljub močnemu trudu pri nekaterih stvareh nikakor ni mogla pomagati.”
“KAJ BI SVETOVAL(A) levčku Aleksandru, da bi se Pina počutila boljše?”

 

Mavrice smo že pred časom začele gledati na socialno problematiko in revščino tudi širše in s svojim delovanjem začele opozarjati ne samo na socialno problematiko, ampak tudi na problematiko, ki se dotika duhovne revščine – revščine vrednot, odnosov, vzgoje, neenakosti in naše družbe nasploh. Opozarjati in delati na temelju vsakega doma, biti človek in delovati s srcem. Oddaljenost od vrednot, ki jih premore le srce (duša), je bistveno večja grožnja človeštvu, ker nas odmika od sebe, od sočloveka, od empatije in dovzetnosti za stiske drugih. Tako smo del svojih dejavnosti usmerile ravno v ta del, da osveščamo, ponujamo izobraževalne vsebine, ki nam odpirajo obzorja, nas pustijo misleče in nam dajo priložnost za samorefleksijo in spremembo.

Naročila knjige so možna preko maila na lkmavrica@gmail.com, knjiga pa je na voljo tudi v trgovini Pikolin v Celju. Celoten izkupiček od prodaje je namenjen otrokom z razvojnimi težavami za dodatne terapije, socialno ogroženim otrokom in mladostnikom.

 

Hvala Petra, da smo lahko našo knjigo predstavile na Portalu 13.

Želimo ti lepo branje!

Levjesrčen objem, Mavrice

 

Nagradna igra poteka na FB strani Zavoda 13.  Klikni sem – klik, pod fotografijo dvogni roko ali nogo in počakaj na žreb do ponedeljka 26. aprila.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI