foto: Jaka Varmuž
foto: Jaka Varmuž

Potrebno je po domače razgrniti načrt za vseslovenski pohod z rdečimi baloni, razkriti krivce in druge sovpletene, brez katerih bi bil vse skupaj le sen.
Lani mi je Alenka po pogledu na naše fotografije vzkliknila, da bi želela tak dogodek tudi v svojem mestu. Rečeno, načrtovano. Pravzaprav sem se z mislijo poigravala vse leto po malem, dodajala mesta, predvsem pa posameznike, ki so posajeni naokorg po naši dovolj veliki državici in so mi bliže, kot študent iz sosednjega vhoda. Ona je dodala točko, ki se ji reče Bar Cameral in si tja želim na malo pivo že vse od odprtja dalje. Nino, pa sem začutila že na daleč. Moji senzorji glede krasnih ljudi delujejo na daleč, pamet pa me omejena. Fotografije Jake Varmuža govorijo zase. Ker smo vsemu kos že vsa ta leta, me je Helenca moja presenetila s svojim ‘da’ in kljub temu, da odšteva do drugega poroda poslednje dni pripravila vseslovenski plakat, si sama zorganizirala pomočnike, ki so kupili balone, pa tiste, ki so pripravili prigrizke. Ptuj bo v moji državi glavno mesto. To sem vam že sporočila. Aleksandra na čelu, ki sem jo pocukala za rokav, skupaj z Vesno in  Stanko so si prav tako uredile same vse potrebno, zagotovile donatorje, poklicale na pomoč fotografa Borisa B. Voglarja in jaz sem se ob vsej njihovi učinkovitosti in profesionalnih prijemih. Če me je v Celju Sabina, ki je moja redna bralka in komentatorka napotila na Ninino in Živino društvo Živa Kreativa se je tudi tam prav vse obračalo v pravo smer. Pred časom se je name obrnil fant Rok , ki jo želel svojo mamo presenetiti z našo zapestnico in meni se sedel v srce. Če je Nina pripravila vso dokumentacijo, je on sam s pomočjo babice in dedka postal gorenjski soorganizator rdečih balonov. Prestolnica se je prebudila in delovno povezala Petra in Marijo, ki sta mi že kmalu po prihodu hitela z  izboljšavami za prihodnje leto. Tako že danes obelodanjam ekipo iz prestolnice za leto, ki prihaja čez 12 mesecev.
Da je bilo mogoče lažje dihati že pred začetkom je zaslužen eden od naših očetov, ki mi je kot (pre)skromen direktor spletne prodajalne Metro shop zagotovil kritje vseh balonov. Bistro Arty in Miškova špajza za domačo pogostitev, pihanje balonov in vsakodnevno podporo. Istrabez plini so se znašli v zgodbi zaradi Koprčank in sem jih prijazno povabila za jeklenko še za moje mesto, ob enem pa načrtujem sodelovanje z njimi za prihodnje leto. Potem je tukaj moje poznanstvo na daljavo s Stanko, ki na kratko odgovori le, da potrebuje TRR račun zavoda (tak način podpore zgodb srečam le na prestopno leto) in Jelka, ki naju je spoznala. Posamezniki, ki ste na pohod prišli, pa vas osebno sploh ne poznam vedite, da sem vas najbolj vesela. Ker pridete iz čiste ljubezni, podpore tega kar počnem(o), ker udejanjate svoje všečke, ki, če mene vprašate, nimajo brez dejanj nobene teže.

Priznam, da počnem mnogo stvari zadnji hip, načrtu A, sledi D/2 in na koncu improviziram. V zaodrju ne skrivam nobene čarobne palčke, pač pa je tam prikrita norost, ki me sili naprej k novim zgodbam, da morda s stopicanjem na mestu ne bi zblaznela.

1 thought on “Ljubezen je lahko rdeč balon”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI