Foto: Rene Gomolj
Foto: Rene Gomolj

Kot se za vsak začetek spodobi, bomo nazdravili s tole torbico Lonchamp-Le Pliage v številki S.
V kolikor želiš biti na tekočem z aktivnostmi Zavoda 13, moraš pritisnit na gum Všeč mi je tukaj in v komentarju spodaj zapisati zakaj meniš, da so posebni otroci (s posebnimi potrebami) pomembni za vse nas (družbo, svet, tudi tvoje povsem normalne otroke…)

V petek ob 12h bom napisala, katera posebna oseba je postala tudi srečna lastnica.

17 komentarjev na prispevek “Longchamp (samo) zate”

 1. Posebni otroci so pomembni za vse nas, ker so zelo iskreni, preprosti, se ne pretvarjajo, veseli so življenja, hitro začutijo sočloveka, … preprosto so SONČKI.

 2. Družba potrebuje posebne otroke, ljudi, srca, da nas naučijo o stvareh, ki so RES pomembne. <3

  (samo komentiram, ne potrebujem torbice 🙂 )

 3. ker sem mama posebnega otoka naj povem da cživljenje lahko gledam s posebnimi očmi in se veselim trenutkov,ki bi jih drugače spregledala,posebnost je lepa ,če jo sprejmemo in nas veliko,veliko nauči o nas samih in drugih

 4. se ne potegujem za torbico, jo bom prepustila komu drugemu. vseeno bom odgovorila na vprašanje. kdo določa, kaj je ‘posebno’ in ‘drugačno’ ali kaj je ‘bolje’ in bolj ‘normalno’? mislim, da nam tovrstni otroci in ljudje dajo lahko veliko za misliti v to smer.
  ps. to bo zdaj nekoliko kisla pripomba, pa vseeno. vedno se čudim temu, kako ljudi h komentiranju pritegnejo le ‘podkupnine’. in me to zelo žalosti. nobena še tako zanimiva debata ne bo rezultirala v takem številu komentarjev kot obljuba nagrade. oh, ta človeški značaj …

 5. … ker v njihovem pristnem svetu ni ovir, meja, avtoritet in upoštevanja butastih pravil (… norm) samo zato, ker pač so.

 6. Dok čekamo da se naša beba rodi, u glavi stvaramo filmove i sanjamo o budućnosti u kojoj će naše dijete biti savršeno i bolje od onoga koje se je rodilo prijateljima, susjedima, sestri, bratiću… Dijete s posebnim potrebama nas “prizemlji”. Jednim snažnim udarcem uništi našu egocentričnost i shvatimo kako, zapravo, ništa nije ovisno o nama, da je dijete čovjek za sebe i da će biti takvo kakvo će biti (i mimo nas). Takvi nas klinci nauče voljeti svoju djecu i onda kad nemaju same petice, ne uče deset stranih jezika i neće nikada dobiti Nobelovu nagradu za znanost. Voljeti svoje dijete na taj način je dragocjeno i neprocjenjivo. Mojem “posebnom” hvala što me je osvijestio. (Torbice ne rabim.)

 7. Preden je v moje življenje prišla moja posebna S, sem nekateer stvari jemala za samoumevne, bila sem nepotrpežljiva in na svet sem gledala dosti bolj pesimistično. In še nekaj – prej sploh nisem vedela, koliko moči, optimizma, potrpežljivosti in ljubezni se skriva v meni. Vse to me je naučila moja najljubša oseba na tem svetu. Ki ima zdaj že 6 let in ji noben dan ne pozabim povedat, da jo imam blazno rada in da sem res srečna, ker je ravno ona moj otrok.

  1. Saša, zavoljo tvojega komentarja in izkušnje je torbica tvoja 🙂 (napiši mi naslov na info@portal13.org)
   Peter, pa dobi za preprost odgovor razglednice razstave Poglej me (Look at me)

   Hvala vsakomur za prispevek, misel in razmišljanje…

 8. “Posebni” otroci so pomembni za naš svet, saj nas spomnijo na preproste stvari, ki življenju dajejo smisel, “normalni” pa na njih preveč x pozabimo.

 9. OOooo, kakšna lepa novica!! Prav polepšala mi je dan. In ker imam ternutno nekaj med pljučnico in gripo, novica ne bi mogla priti v boljšem času. Petra, napišem podatke na mail.

  In ker je dobro treba deliti naprej, jaz prispevam darilo za naslednje obdarovanje. Ker iz izkušenj vem, da je otrok lahko srečen samo, če je srečna mama in ker sem 1009% prepričana, da večina med vami posebnimi mamami nima časa in energije skrbeti zase, podarjam 50 minutno sproščujočo masažo.

  V vsakem mestu se najde kakšen salon, kjer se lahko mame pocrkljajo, si povrnejo energijo in za uro odklopijo misli na vse in vsakogar, kar jih čaka doma, tako da ponudba ne velja za vse.

  Vse nadaljnje informacije v kratkem! Petra, zvečer ti napišem mail.

  Hvala še enkrat, da ste mi polepšale dan!!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI