foto: Mali Zakladi
foto: Mali Zakladi

Male zaklade sem občudovala preko instagramski fotografij, nato sem prejela posebej zame izdelane usnjene copate in kasneje sem pomislila, da bi jih morali spoznati še vi. Privlačijo me ustvarjalne roke, kompozicijski navdihi in duša, ki tiči za vsem tem.

Čigave roke ustvarjajo Male Zaklade?
Mali zakladi so se nekako spontano razvili iz potrebe po ustvarjalnem delu in vseh idej, ki so mi rojile po glavi. Začelo se je z izdelovanjem otroškimi sponkami za lase, ki jih je hčerka dajala prijateljicam za darila, zaradi njihove posebne embalaže in natančne izdelave pa se je med starši in otroci pojavilo veliko navdušenje in povpraševanje in mi nekako dalo krila in zagon za začetek.

foto: Mali Zakladi
foto: Mali Zakladi

Kje črpaš vse ideje za izdelke, ki presegajo povprečje?
Zdaj se večinoma ukvarjam z nakitom iz usnja in pa seveda zadrg, ki je nekako postalo moj zaščitni znak. Všeč mi je kako lahko vsakdanja stvar kot je zadrga postane edinstven kos nakita. Vse še vedno izdelujem sama v celoti ročno, od embalaže do izdelka.
Ideje preprosto pridejo, trenutno mi je velika inspiracija geometrija, liki in njihovo prepletanje, rada pa bi začela tudi z izdelavo nakita iz marmorja, žal mi je le ker časovno ne morem izpeljati vseh zamisli, ki jih imam. Ročna izdelava včasih terja ogromno časa in temu primerna je potem tudi cena izdelka, vendar pa se mi zdi da unikatni, ročno izdelani kosi nosijo v sebi neko posebno energijo, izžarevajo ves vložen trud in dober občutek, da imaš kos nakita, ki je le tvoj. Zip-it ogrlica je recimo kos nakita, ki vedno pritegne pozornost, že zaradi svoje velikosti in nenavadnosti.

Foto: Mali Zakladi
Foto: Mali Zakladi

Kaj zate pomeni ‘modni dodatek pisan na kožo’?
Zame osebno je na kožo pisan vsak modni dodatek, ki me zaradi nečesa pritegne, naj bo to zanimivo oblikovanje, nenavaden material ali detajl, kakšna posebna barvna kombinacija… Izdelek, ki pač z nečim “štrli” iz povprečja in je meni malo poseben. Ponavadi so to res večji in markantni kosi, kakršne izdelujem tudi sama. Pravzaprav je težava je v tem, da je meni na kožo pisanih še preveč modnih dodatkov. Določeni modni dodatki, so zame umetniški izdelki in pogosto krasijo police in stene stanovanja, zakaj bi jih skrivala v omarah in predalih? Vsaka ženska lahko z nakitom nadgradi svoj stil, saj lahko pravi dodatek lahko naredi tisto razliko med dobrim in hudo dobrim stylingom, res pa je da je najpomembnejše, da si sam zadovoljen in se dobro počutiš v tistem kar imaš na sebi.

Kaj poveva namesto konca?
Za konec pa mogoče le še vzpodbuda za vse, da si upajo poseči po malo bolj drznih in unikatnih kosih, saj je razgled vedno boljši, če štrliš iz množice kot pa če si del nje.

foto: Mali Zakladi
foto: Mali Zakladi

Ker je ob 13ki vse leto veselo, ne le sam december, bova s Tino podarili tole krasno ogrlico. Poklikajte jo na spodnjih povezavah, v kolikor želite biti na tekočem z njenim ustvarjalnimi umetninami in roke gor. Žrebanje v sredo zjutraj. Tik pred šolo.

foto: Mali Zakladi
foto: Mali Zakladi

Instagram povezavaFB

6 komentarjev na prispevek “Mali Zakladi za odlične okuse”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI