natašabriški

Da sva se iskali tako dolgo je kriv njen urnik, najina razdalja in gotovo položaji planet na nebu. Ajde, to zadnje je za šalo. Zelo mi je bilo všeč kako je nastopila na začetku. Ko je prebrala prispevek o naju s Sofio v Peprmintu je virtualno pristopila do mene in kar vprašala kako nam Metina lista lahko pomaga. Že po začetku sem zaslutila isto krvno skupino, kar se gotovo čuti ob najini metini čajanki. Veliko stvari sploh nisem hotela pojamrat, kot na primer zadeva okrog sporne zloženke za matere, a po drugi strani sem želela prav z njo podelit moj pogled na evtanazijo. Pa saj bi lahko še govorili. Vsaj še debelo uro.
Metino listo lahko podprete tako kot jaz, ko sem iskala njihove podatke za TRR, ker paypala nimam in sem zadevo staromodno uredila na okencu delavske hranilnice. Komot naklikajte paypal ali pošljite v kuverti. Zaslužijo si vse in še več. Po moji oceni predvsem redne dohodke. Morda se jih spomnite po evropski redovalnici, da je vsem nam bilo lažje glasovati. In glede na to, da Mladina ni več to, kar je včasih bila mi sedaj metin čaj ponuja realen vpogled v zakulisje moje države. Ob čaju podarja drug pogled na občasne vsesplošne družbene floskule. Metina lista je edina, ki je Zavod 13 podprla nazaj konkretno (beri: finančno) z desetakom več, kot smo mi njih. Neprofitna podpre neprofitno in nazaj! Doslej sem naletela le na konkretno podporo iz naše strani tako, da smo nazaj dobili le sporočilo, da nam lahko taisti pomagajo kako drugače. Nataša ve, da brez konkretnosti ne gre, saj sama plačuje položnice kot tudi mi. Ona bi naš koncert podprla z vstopnico, medtem ko moji precej bliž(n)ji računajo na ‘prost vstop’. Kdo od teh si kupi naš izdelek in nas podpre? Koliko to stori brez pričakovanja popusta? Jebela, pa to delamo za podporo, ker ne želimo jamrat, projekti pa že čakajo na našo realizacijo. Ne, nismo trgovina na debelo!
Ampak, da zaključim. Prihodnost je v Metinih dekletih. Ponosna lastnica broške sem tudi sama in računam na konkretne spremembe, ki so v ženskih genih potencirane. Pa saj veste, da bi Sofia ob moškem spolu že zdavnaj rekla ‘na svidenje’, tako pa se bori in brezjamrajoče dela po svoje. Da bi bilo prihodnjim staršem posebnih otrok veliko lažje. Jaz sem samo njeno orodje.

 

metadekleta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI