Miha Šalehar - Portal 13

Miha Šalehar – Pustolovec zmote

Že res, da Miho Šaleharja (pre)poznamo kot radijski glas in obraz Vala 202, vendar je nase v zadnjem času opozoril prav tako s svojo drugo knjigo, Pustolovec zmote, ki zanjo pravi, da je bila popis tegob, in napoveduje, da bo tretja popis klavrnih poskusov reševanja vojaka Mihija, kar bo bojda zabavno, kot je življenje samo. S čimer se absolutno strinjamo.

 1. Se v Sloveniji splača napisati knjigo, da si potem kupiš motor? Ker imam nagledanega rabljenega 250 kubičnega endurca ali če boš rekel, da naj ne sanjam se bom zadovoljila kar z minimalnim 125 kubičnim motokrosistom, ki bo zadostoval za pomiritev duše in en krog okoli fotrove šume.
  Knjige pišejo za motorje samo budale. Sam sem spet napisal bestseler, za kar sem dobil pet flik avansa, kar pomeni, da sem moral vzet potrošniški kredit, da sem dobil deset let starega GS-a. Računam, da ga bom s preostankom od prodaje knjige predčasno odplačal. Aja, nujno vzemi 250 kubičnega, če je štiritaktni. To bo super! 250 2T te ubije. Bog ne daj 125 2T, to je šele prasica, ker svo moč sprosti naenkrat in to zgoraj.
 2. Več kot enkrat omenjaš ločitev. Eni guramo več kot 15 let. S partnerjem se ne moreš bahati na instagramu, ker se noče fotografirati, spet včasih imaš občutek, da bosta sfurala do konca življenja in drugič, da so vsi drugi bolj srečni kot midva sama. Kaj priporoča moder, izkušen in dobrosrčen stric v tebi?
  Ločujejo se samo budale. Torej tisti, ki ne dojamejo, da bo nujno šolo za obstoj katerekoli zveze itak enkrat treba naredit. Eni jo prvič. Ven (opomba: poročen četrtič) in jaz potrebujeva več ponovitev.
 3. Postal si velik ‘reklamer’ (beri: influencer) za hujšanje. Vse je lepo in prav. Samo prosim ne reci, da boš shujšal na mojo kilažo: vreča cementa in dve štruci belega, ter da še vedno spiješ kakšno pivo.
  Hujšajo samo budale. Shujšal sploh nisem, vedno sem imel to težo, le v zadnjih dveh letih mi je brutalno ušlo. Odkar sem ratal privatnik, pa se mi je zdelo, da moram bit tak, ker so vsi.
 4. Druga knjiga je mojstrski presežek pišočega moškega v letih glede na prvo, ki je bila sicer zbirka kolumn. Kaj si lahko skupaj s tabo obetamo pri tretji?
  Tretjo knjigo pišejo samo budale. Zato si jo bržkone lahko obetamo. Če je bila druga popis tegob, naj bi bila tretja popis klavrnih poskusov reševanja vojaka Mihija. Zabavno bo, kot je življenje samo.
 5. V sredo 12. septembra si v Mariboru. Leporečila bova v enem izmed boljši in volumensko prijaznejših placov v Mariboru – Sodni stolp, ki je dobil ime prav zaradi sodb v čarovniških procesih. Kaj lahko obljubiva vsem tvojim oboževalcem, mimoidočim radovednežem in ljubiteljem črnega humorja?
  Bo gorelo?

  Izgorijo samo budale. Seveda bo gorelo, če boš znala zakurit. Jaz sem tokrat, Bolfenku hvala, na drugi strani.
Foto: Saša Kovačič

Knjigo, Pustolovec zmote je v času praznikov gotovo prejelo 376 gospodinjstev, so pa še posamezniki, ki jo imajo zapisano le na seznamu želja in računajo, da jo bodo zaradi nagradne igre na FB strani Zavoda 13 – klik tukaj in sodeluj, prinesel žreb v torek 11. januarja zvečer po srednjeevropskem času.
Za vse ostale pa tolažilna nagrada – pogovor z Miho Šaleharjem v sredo 12. januarja, ob 18. uri, v Sodnem stolpu v Mariboru , kjer je vstop ob PCT pogojih prost in seveda omejen.

Povezava na dogodek 

Shopping Cart
Scroll to Top