foto: Mimiandmimi

Če nosiš priimek Muha, potem gotovo nisi od muh. Miriam Muha s svojimi izdelki mimiandmimi oblikuje nakit, ki spominja na prijetne notranje linije prijetnega doma ali kratkosledje jasnih oblik, ki jih ponuja arhitektura. Je ena izmed celjskih soorganizatork  Vseslovenskega pohoda z rdečimi baloni in mlada oblikovalka, ki zadnje gotovo še ni pokazala.

Miriam, glede na to, da se skorajda ne poznava, je zame sila težko postavljati vprašanja, ki bi po končanem prispevku bralci ponudila tisto čutno globino, ki je prepletena z estetiko, ki jo morajo. Pa vendar, kako zelo zabavno je skozi življenje nositi priimek Muha?
Zabavno, znimivo, že vsakdanje in ravno prav posebno, da postane vir inspiracije. Najbolj se spomnem maminih bivših dijakov, ki so klicali na domačo številko. Vedno sem se rada oglasila na star, rdeč iskra telefon in z entuzijazmom pozdravila v slušalko “Tukaj muha, prosim?” in na drugi strani? “Tukaj pa Pips.” gromki smeh in pisk odložene slušalke na drugi strani. VEDNO, res vedno me je nasmejalo – vse do danes. Zaznamovalo? Ja, v pozitivni smeri. Da se nekdo tako potrudi samo zaradi tvojega priimka, potem to res ni od muh. Veš, da nič ni prišlo iz zlobe ali negative, prej iz dobrega humorja in kreativnosti. To pa sta nujna elementa za naš vsakdan v trenutnem svetu.

foto: Mimiandmimi

Tvoji izdelki mejijo na arhotekturne dodatke, ki ženski dodajo le čar, njene biti pa ji ne odvzamejo. Kaj imaš v mislih, ko pripravljaš kolekcije, različne izdelke?
Mislim na vsako, ki ima rada nekaj posebnega in drugačnega in tudi nase. Takšna, ki samo sebe ne jemlje preveč resno in ceni ročno delo in dobro idejo. Tako kot v osebnem stilu, tudi v  oblikovanju sledim temu, da lahko ostaneš zvest sebi in temu, da se v tem, kar nosiš na sebi, počutiš dobro. Da lahko z obleko ali dodatkom sporočaš trenutno počutje, občutke in mnenja. Drug drugemu smo kot ovitek bonbona. Včasih ali vedno – lahko že na zunaj “prebereš” kaj te čaka znotraj. Ja, v prostem času sem zasanjana filozofinja.

Dandanes je ročna umetnost v obliki nakita že na vsakem koraku. Tebi uspeva obdržati svojstveno rdečo nit. Odpiraš se za novosti, s katerimi nas presenečaš. Kje se rojevajo novi izdelki?
Pri meni doma, na potovanjih, opazovanju okolice, prelistavanju pisanih revij, idejah prijateljev. In na veliki beli mizi, ki ni nikoli prazna.

foto: Mimiandmimi

V Celju je ob organizaciji Pohod z baloni je kup krasnih žensk. Kaj zate pomeni biti del takega pohoda? Kaj bi lahko rekli, da tako povezovanje skače čez ovire in navsezadnje povezuje različne ljudi. In zakaj bi morali prebivalci vašega mesta stopiti 3. marca skupaj z vsemi vami po domačih ulicah?
T
o bo komaj druga svečka mojega sodelovanja pri Pohodu z rdečimi baloni. Prvi stik je bila seveda Sabina Vodenik – supermama in superženska. Se poznava že precej let – vse odkar sem prišla nazaj iz Ljubljane. Je krasna, pozitivna, VEDNO za sodelovanje in velika podpornica nas oblikovalcev.  Katka in Tara, moji krasni sodelavki in prijateljici prav tako. Katka je mama in tudi lastnica trgovine KOKO, ki gosti druženje z redečimi baloni in seveda vse mame, ki se soočajo z dnevnimi izzivi, mame vseh naših posebnih otrok. Življenje vsem zadaja izzive in včasih bolečine, pa tudi srečo in veliko ljubezni. Ni potrebno da si starš ali iz velike družine, niti ni pomembno kako izgledaš. Bodi samo tam, prisoten, ko te potrebujejo. Ljudje smo družabna bitja in samo povezovanje je tisto, ki nas pripelje do medsebojnega razumevanja, spoštovanja, pozitive in sprememeb. Potrebujemo zavest, da drug brez drugega ne moremo in da se zavedamo, da v bistvu nismo niti tako zelo različni. Vsi potrebujemo bližino in ljubezen – to naj bo bistvo pohoda. Namreč, če imaš to, sledi tudi vse ostalo.

foto: Mimiandmimi

Iskreno si me razveselila z broško Rdeči balon. Kako je prišlo do njene ideje? Kaj opominja recimo skozi vse leto? Kaj sporoča?
Ideja je prišla precej sponatno, kot želja po čokoladi z lešniki. Da si posladkaš dan z nečim lepim. Znanka Jerneja jo je samo vzpodbudila, ker si je želela nekaj, s čimer bi počastila pohod. Sama je tudi del humanitarnega društva Enostavno pomagam. In tako je nastalabroška balon -izpeljanka brošk srce,ki jih izdelujem že nekaj čas aiz ploščic in filca in že precej utečenimi gibi svojih rok. ideja rdečega balona je simbol svobode, močni, opaznosti, posebnosti, mehkobe in igrivnosti. naj nam nič ne bo samoumevno in da si naj dovolimo biti to kar smo, vsej naši svobodi in posebnosti.

foto: Mimiandmimi

Z Miriam podarjava broško Rdeč balon. Napišite le, kateri izdelek vam je v trgovinici mimiandmimi najbolj povšeči. Žrebamo v sredo.

info:
http://mimiandmimi.bigcartel.com/
FB stran
IG

5 komentarjev na prispevek “Miriam ni od muh, čeprav se piše Muha”

  1. Ah, Mimi.
    Vrhunsko dekle. Brez nje in njenega nakita, brez njene dobrovoljnosti, idej, energije… bi moje življenje ne bilo tako slikovito.
    Hvala vama.

  2. Uf, težka odločitev! Mimi je res carica in njene stvaritve so mi zelo všeč. Če pa že moram izbrati – uhani papir 2 😍

  3. Tudi jaz bi imela en tak celoletni reminder na pohod v obliki broške- zato bodi moj balon rdeči !!!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI