vogue2

Svoje prve prave kavbojke sem dobila na izletu v Trst, s svojo še ne polnoletno teto in njeno prijateljico. Na meji so nas skoraj zadržali, saj sta dve mladoletnici imeli s seboj še eno šmrkljo, ki je hotela na vsak način svoje kavbojke. A ste tudi vi hodili v razcapanih cunjah, ki ste jih nato tam odvrgli, ker so bili cariniki sila natančni?
Nič ne de.
Sedaj mirno kupujem kavbojke in sem zadnje čase najbolj navdušena nad pariško obarvanimi 7/8. Tina je sicer spregledala moje vihanje nosu v Emporiumu, ko sem prvič kupila prav takšne in jaz sem njeno sporočilo razumela šele kasneje. Če sem že pri džinsu ne morem mimo dejstva, da kljub modni, prav takšni srajci primera v omari še nimam. Kako, da ne? Če pa prave ne najdem. Nadejam se, da dobim to leto dovolj mehko, lepo modrikasto, s posebnimi gumbi in kaj je še takšnega. Tukaj res ne kompliciram in dodajam bled lak, prosojni puder, rdečo šminko pa sem izpustila namenoma. Sedaj me že poznate, da bi brez nje bila prav tista deklica, ki je šla na lov za svojimi prvimi. Medtem, ko ste tisti iz prestolnice kupovali lepa oblačila v Trstu, smo se mariborsko govoreči peljali čez mejo na severu po čokoladno Milko in kavo. Zakaj se danes, ko imamo pred seboj veliko lepega oblačimo v ležerno? Na žalost tudi v prostore, kjer že po bontonu vabijo po urejenosti. Medtem, ko pred mnogimi leti vsega tega niso imeli, lahko po fotografijah vidimo zelo urejene dame. Tudi tiste v skromnih oblačilih.                                                                                                                                                Zato pozdravljam dogodek, kot so ga gostili včeraj v Salonu uporabnih umetnosti, ko sta nas v ta čas zazibala odlična Janez Svečnik in MarkoMandir. Jaz pa v obleki, najlonkah s črto in v kombineži, ki je silila na plano. Ježešnadi, te črte so velika skrb. Najlonke niso elastične in črta ne ostane, kjer bi morala. Drugič o preostalih podrobnostih.

Zato pa grem ta  četrtek v šišenski konec v kavbojkah (se ve) z  Anna Calvi-Desire v ušesih.

6 komentarjev na prispevek “Modra uniforma vsakdana”

  1. mogoče moraš srajco preprosto samo kupiti ;)? ali pa eno svetlo, sprano in eno temnejšo. meni moje trenutno žal niso prav :(. sicer pa ima JCrew krasne, samo kaj, ko imajo samo ameriško spletno trgovino, meni pa se ne da ukvarjati s carino in plačevati drage poštnine. se pa najdejo tudi bližje lepe.

  2. jaz pa s srajcami nisem na ti, pa bi rada bila. bluzice ja, srajce pa … še kadar sem kakšno imela, se v njej nisem počutila jaz. najbrž še nisem našla prave. 😉
    zdaj že lep čas fantaziram o kombinaciji klasičnih modrih kavbojk in fajn bluze – oboje imam, ampak oboje trenutno čaka na stand by. 😉 pa sandale s peto zraven. komaj čakam!

    sicer pa si te predstavljam, da v MB precej sekaš ven s svojo pojavo. 😀 kar tako naprej!

  3. Katarina, pa saj kavbojke, pete in (malo širšo) bluzico lahko oblečeš že zdaj :D!
    jaz sem v tokratni nosečnosti več v kavbojkah, kot sem sicer, ko nisem noseča. najbrž zato, ker je zdaj dopustno, da mi vamp(ek) visi čez kavbojke in je sicer to s kavbojkami pri meni velik minus.

  4. Tina, s trebuhom si v bluzah nisem lih všeč 😉 počakam še slaba dva meseca in se udesim, kot je treba 😉 oz. kot si želim, kot je treba, sem tudi zdaj 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI