13668815_2096498983909424_2442819068686938775_o-mala
foto: Rene Gomolj

Pred leti, ko sta zakonca Jakič o otroku šele razmišljala in mi je Nina razlagala vsako tehnično, predvsem pa možno varjanto nosečnosti ženske, ki je na vozičku, je Ilka mirno sedela zraven  in se lahkotno smejala takrat, ko nam je Sinja uprizorila zabavo.
Ko je v tej sezoni pričela zmagovati sem začela razmišljati, koliko podpore je imela takrat iz naše, da ne rečem, le strani ljubiteljev belih strmin? Začela sem preštevati sezone, ko je izgledalo, da bo ena tistih, ki je le poskusila, a se žal ni izšlo. Spominjam se sebe, ko sem trpela v tihoti in je bilo tako hudo, da je izgledalo, da nikoli ne bom izplavala na površje. Takrat ni bilo nobenega navala sledilcev, veliko manj tistih, ki bi jim bilo  povšeči, da me poznajo ali gruče ljudi, ki bi svoje življenje z lahkoto zamenjali z mojim. Sprašujem se, kolikšno je internetno število dodatnih prijateljev, ki je prišlo na stran vedno nasmejane svetlolase ženske po njeni prvi, nato drugi in nato tretji zmagi? Zakaj je tako malo takih, ki bi želeli bodriti mlade športnike, ki so šele na začetku? Čemu ljudje ne napišejo kaj spodbudnega ob porazu. Takrat, ko ne gre in preprosto ne rata? Namreč, podporo potrebuje človek takrat, ko je na dnu ali preprosto
prepočasen za zmago. Ko je na vrhu naj ostanejo le pristni in domači.

Danes imata meni draga Nina in Gal svojega kratkohlačnika, jaz sem z Zofko že na konju in Ilka je naposled dobila to, kar ji pripada. Morda ji je pomagalo tudi, da se je nekdo umaknil iz sonca, ki sije tudi nanjo. Namreč biti v večni senci, slabi duha, stopiti na dovolj široko progo, pa ti omogoči, da začneš naposled zmagovati.

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Podpori domačim smučarkam in da bi lahko bili tudi bralci tega portala del najboljšega vzdušja Zlate lisice, podarjam 2 karti, ki veljata za soboto ali nedeljo. Roke gor, dol, na smučarske palice ali preprosto na sneg. Žrebamo jutri popoldan!

3 komentarjev na prispevek “Naposled dovolj široka proga za vse”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI