foto: Doris Markač

Nedolgo nazaj sem vas opremila s kapljicami Vital plus active, zdaj pa vam moram ponudit še kreme z naravnimi sestavinami, ki čujavo kože. Namreč, če pazimo na sestavine v hrani, se potrudimo še pri izdelkih, ki jih dajemo na kožo.
Prijateljica, ki me liči ne more verjeti, da je koža tako sijoča, jaz pa sem mislila, da me je ujel placebo efekt. No, in če  imamo kožo že osveženo in vlage polno, jo pa še pred to nemilo zimo zaščitimo.

GTM Beauty Slovenia pravi, da v času, ko tudi velike in znane znamke mnogokrat uporabljajo koži in zdravju neprijazne sestavine, zato da bi vplivale na vonj, strukturo in trajnost izdelkov, si vedno več uporabnic želi uporabljati kozmetiko, ki vsebuje naravne, koži in zdravju prijaznejše sestavine. Kimam. Jaz tudi! Ali moramo na račun naravnih učinkovin res žrtvovati učinkovitost, prijeten vonj, trajnost in druge lastnosti, ki jih tako cenimo pri klasični kozmetiki? GMT BEAUTY rešuje ta problem. Rešite me in razmišljajte namesto mene. Nimam časa preučevati vse sestavine krem. To morate narediti vi namesto mene in pridobiti moje zaupanje.

Ker imate v spletni trgovini vse izdelke popredalčkane in se tam najdejo izdelki še za nego nosečnic sem za strokovno in verodostojno mnenje prosila našo pediatrinjo mag. Gordane Štrković – Tomaško, ki pravi takole:
Ob skrbni mamici, ki je zdrava, ki se pravilno prehranjuje, jemlje folno kislino, dovolj spi in se sprehaja po neokrnjeni naravi s čistim zrakom, življenje v dobro varovanem mehurčku naj ne bi dovolilo neprijetnih presenečenj. Čudež življenja naj bi poskrbel zato, da vse življenjsko potrebne snovi, ki jih mati zaužije ali vdihne, do našega otroka dopotujejo skozi posteljico (placento). Ta tvori tudi placentarno pregrado, ki naj bi otroka ščitila od vdora tujkov, ampak šele po 13. tednu nosečnosti, ko je posteljica funkcionalno zrela.
Tujki neprestano vdirajo v telo mamice. Večino teh tujkov telo mamice uspešno odstrani – z aktiviranjem imunskega sistema ali s presnovo. Občasno pa kakšen delček vseeno “zbeži” njenemu varnostnemu sistemu, se prebije do krvne žilice in se s krvjo razširi po celem telesu. Če je tujek dovolj majhen in topljiv v maščobi, se ne veže na beljakovine plazme in se ne ionizira, lahko prodre skozi placentarno pregrado in konča tudi v telesu otroka.
Mesta vdora tujkov v telo mamice so prebavni sistem, dišni sistem in koža. Torej, na svojega otroka lahko vplivamo z vsem, kar pogoltnemo, vdihnemo ali namažemo na kožo.
Koža je, za črevesjem, po površini drugi največji človeški organ. Ščiti nas pred zunanjimi dejavniki, omogoča nam, da čutimo toplo in hladno, dotik, vibracijo, da začutimo poškodbo. Pomaga nam uravnavati toploto, omogoča sintezo aktivne oblike vitamina D in, čeprav je naše ogrinjalo, ki naše telo ščiti pred vdorom vode, omogoča vstop različnim snovem. Torej, koža ima številne funkcije in zato je pomembno skrbeti za njeno zdravje. Še bolj pomembno je, s čem skrbimo zanjo, še posebej med nosečnostjo, ko, zaradi velike površine, v telo mamice skozi kožo lahko vstopi veliko tujih snovi, ki potem končajo tudi v otrokovem telesu. Zato je med nosečnostjo smotrno se izogibati retinoidom, antiperspirantom, depilatornim kremam, kemičnim kremam za sončenje, kremam, ki vsebujeo dietanolamin (DEA), dihidroksiaceton (DHA), formaldehid, hidrokinone, parabene, ftalate, tioglikolno kislino in toluene. Tudi med nosečnostjo lahko imamo zdravo in negovano kožo, le izbrati moramo preverjeno učinkovite kozmetične izdelke s čimbolj naravnimi sestavinami.

foto: Doris Markač

Ker jaz ostajam uporabnica vsega ostalega, možu pa ponujam športno linijo, sem se za vas odločila za serum za dolge trepalnice. Da boste moškemu ob sebi vsakič, ko vas bo pogledal v oči preprosto spodnesle tla pod nogami. Ampak to še ni vse. V komentar pod to FB fotografijo (klikni sem) označite prijateljico, ki jo boste to leto obdarili skupaj z nami in GTM Beauty. Ne pozabite všečkati njihove facebook strani tukaj. No, za tako vrednost 69 € krat 2, pa jim začnite slediti še na IG straneh klik sem. Žrebamo v petek.

info:
gmtbeauty.si
FB stran
IG

1 thought on “Naravna nega od glave do prstov”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI