foto: Sašo Greiner
foto: Sašo Greiner

Precej časa je minilo, preden smo se odpravili na eko kmetijo sredi vinogradov. Nekaj časa sva se samo opominjala, da bi želela obiskati Srečka in nakupiti nekaj naravnega vina in šele pred dobrim letom dni, nam je to pravzaprav uspelo.
V tem času je Šumenjakovo vino postalo našo ‘hišno’, spletni smo prijateljske vezi in ne upam povedati na glas, koliko steklenic smo v vseh teh mesecih že odprli. Njim se je rodil četrti otrok, mi smo s seboj brez strahu pripeljali Sofio in tako domače, kot se počutimo tam, bi iz oddaljenega hriba človek težko verjel.  Ne bom se spuščala v razlago o pridelavi naravnih vin, prepričevala čemu jih imam raje od ‘običajnih’ ali zakaj so prav Srečkova vina tista, ki so nama ne le zaradi oddaljenosti, ki se meri v kilometrih, temveč po okusu najbližja. Ob vinskih steklenicah med nakupi pristanejo tudi žganja in šele konec preteklega leta, smo odkrili še njihov odlični gozdni med.
Pokukajte na njihovo internetno stran, če se želite sprehoditi med različnimi zvrstmi, ki zorijo, dobijo dovolj časa, da razvijejo polne arome in se v steklenicah znajdejo brez filtriranja. Zakaj Bio vino je nama jasno, tukaj lahko najdete nekaj več informacij o čem pravzaprav govorim ali si vino preprosto naročite. Vedno sem vesela, ko na ceniku zasledim Srečkov priimek bodisi, da gre za domač Piaf na Poštni ulici ali TOZD v prestolnici.

Internetna stran
GSM: 041 277 794
mail: kmetija@sumenjak.si

5 komentarjev na prispevek “Naše hišno vino nosi priimek Šumenjak”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI