foto: PG

“Joseph Rain je raziskovalec človeškega potenciala, odnosov med ljudmi in razvoja posameznika, ki je na pot samo-uresničenja stopil pred 37 leti, ko je zbolel za bolečo, neozdravljivo boleznijo. Zdravniki so ga napotili v knjižnico s priporočilom, da poišče pomoč v razumevanju svojega uma. Skozi pot samoizobraževanja pa je Joseph dognal, da moč vsakega človeka izhaja iz pristnega razumevanja tega, kdo v resnici smo.”

Je pisalo v prvem mailu. Priznam, da sem h knjigi pristopila z zadržkom, ker me zadnja leta podobna literatura ne privlači več. Pa sem pričela brati in pustila predsodke na balkonu. Pritegnil me je piščev iskren ton, ki opisuje lastno življenje. Zgodbe imam rada. Prepustila sem se. Razumeti sem želela, zakaj je se nekateri odločimo za večno iskanje resnice. Kaj nas v to potegne? Kakšne rane moramo dobiti, da bi se prav zares odprli? Odprli le lastnemu življenju samemu!
Joseph med določenimi orodji, teorijami, znanostjo in modrostjo ponuja le tisto, kar je izkusil sam. Kot bi nam želel ponudili tiste veje pomoči, ki so preproste, predvsem pa delujejo. Nič zvišenega ne veje iz knjige. Ne pametuje in ne žuga.  Zasnoval je niz knjig in mobilno aplikacijo pod skupnim naslovom Nedokončana knjiga o tem, kdo smo. V štirih knjigah povzema svoja razumevanja in dognanja, preko mobilne aplikacije pa ta razumevanja praktično udejanji.

“Če smo popolnoma iskreni, je glavni namen vsakega človeka to, da odkrijemo kdo v resnici smo in, seveda, da to resnico zaživimo. Pri tem pa naletimo na številne ovire. Prvič, družba nas uči, da živimo ciljno. Ljudje pa nismo cilj, temveč smo potovanje, ki se nenehno nadgrajuje. Drugič, častimo um in telo, zanemarjamo pa čustveno in duhovno inteligenco. Tretjič, verjamemo, da sta človek in njegova modrost le skupek podatkov, zato se radi primerjamo z računalnikom. Pa vendar je že Einsten povdaril, da »vsak bedak lahko nekaj ve. Bistvo pa je razumeti.«
V pristnem razumevanju tega, kdo v resnici smo, se skriva človekov neskončen potencial. Da bi ga odkrili, moramo povezati um in telo s čustveno in duhovno inteligenco, ter stopiti na pot celovitega razumevanja in osebne rasti. Nedokončana knjiga nas popelje na to pot. Temu pravimo prebujenje, razsvetljenje, kar pa nas vodi v poglobljeno samoizpraševanje in ugotovitev, da vse kar počnemo oziroma si želimo biti je to, kdo v resnici smo.”

In s to popotnico vas vabim v najino družbo. V domačo Mladinsko knjigo (Ul. 10. oktobra 4, Maribor) bova v sredo 29. maja, 18:00, razpredala o vsem mogočem. Pod fotografijo na FB strani Zavoda 13 (klik), zapiši osebo, za katero želiš, da knjigo dobi zraven tebe in se zavedaš, da je čas za prebujenje vse nas ne le blizu, temveč tukaj. Žrebamo v ponedeljek.

info:
www.josephrain.com
FB stran
IG
TW

1 thought on “Nedokončana knjiga s koncem”

  1. Zamujam. Veliko, kaj?
    Verjamem, da je bilo krasno. A kar sam avtor je prišel na klepet s tabo? Zanimiv. Sem pokukala o njem. In knjiga…
    Vedno izbereš kaj za naše duše. Lačne. Danes tega, jutri onega.
    Maham in želim prijazne dni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI