foto: Uroš Leva

“Naš cilj ni biti drugačni kot so ostali, naš cilj so zadovoljni gostje, ki se pri nas odlično počutijo in se k nam tudi vračajo.”
To je vodilo osebja Betnava hotela Maribor, ki je bil te dni popolnoma zaseden. So pa prepoznali, da  morajo prav zato gostom ponuditi nekaj več, kot lahko dobijo v drugih hotelih. V prvi vrsti je treba izpostaviti ponudbo lokalno pridelanih živil in proizvodov, ki jih vsakodnevno vključujejo v gostinski del. Tako gostom nudijo sveže in zdrave obroke, obenem pa skrbijo za promocijo tradicionalnih jedi (in s tem kulturne dediščine) ter pripomorejo k preprostemu obstoju slovenskega kmeta.

foto: Uroš Leva

Njihova drugačnost izhaja tudi iz odnosa do gostov. Zanje je vsak posameznik tisti, ki mu ne glede na razloge obiska, želijo omogočiti udobno bivanje, kakovostno prehrano in prijetno počutje. Vsakomur, pa naj gre za poslovneža, športnika ali tranzitnega gosta, se želijo vtisniti v dober spomin in mu približati regijo, da bi se nekoč vrnil k nam kot individualni turist ter razširil dober glas o štajerski in Sloveniji med svojimi znanci.
Med športniki ponujajo prav NK Mariboru prav posebno karanteno, sodelujejo z Nogometno zvezo Slovenije, gostili so Soroksar Sport Club iz Budimpešte in prav tako rokometne ekipe iz Kuwaita, Omana in Qatarja.

foto: Doris Markač

Njihov odnos do zaposlenih je precej drugačen in del njihovega uspeha. Zavedajo se, da se bo le zadovoljen posameznik želel truditi in na delovnem mestu dati od sebe najboljše – torej tisto, kar želijo da občutijo naši gostje. Skozi leta jim je uspelo sestaviti ekipo, ki danes dela in diha složno. Kolektiv sestavljajo najrazličnejši posamezniki, ki tvorijo odličen team in izjemno veseli so, da svoje delo opravljajo srčno in da so pri njih zadovoljni. Tako najdem zapis na Fb strani, kako je prav gospa Slađana glavna krivka, da Betnava hotel Maribor dosega najboljše ocene za čistočo v mestu.

foto: Doris Markač

In kako to, da so pod svoje okrilje vzeli še Maribor INN hotel? Ker so imeli za svoje goste in potrebe preprosto premalo sob. Tako so v INN prenesli bogate delovne izkušnje, znanje, delovno vnemo, ekipni duh in pozitivno energijo iz Betnave. S to formulo uspeh ne more izostati – in le na tak način se ta vedno znova odraža v zadovoljnih gostih in prijetni delovni klimi. Tudi tukaj ne morejo brez športnega duha, tako, da so že v prvih mesecih prevzema in  pridnega renoviranja gostili nogometo člansko reprezentaco iz Škotske, ki je sodelovala na UEFA kvalifikacijskem turnirju Regions cup na Koroškem. Gostili so prav tako ekipo kolesarjev Gazprom RusVelo, ki se je udeležila 25. dirke po Sloveniji 2018.
V sklopu Maribor INN hotela najdete tudi gostilno Modra Frankinja, ki ponuja prostor za poslovne zaključke in zabave, praznovanje okroglih obletnic in rojstnih dnevov. Tam se najdejo tudi malčki, ki so jih pravkar krstili ali ne več tako mladi ljudje, ki se želijo s svojo družino in prijatelji preprosto zabavati. Zakaj bi imeli poroko nekje, kjer se bi po njej vsi razkropili, če pa se lahko po dolgi noči preprosto prestavite le v sobo.

foto: Uroš Leva

Ekipa omenjenih dve hotelov je mlada in neustrašna. Ne ozirajo se na neuspele zgodbe velikanov, saj se zavedajo svoje gibljivosti na sicer neizprosnem turističnem trgu. Odločni so, da bodo z lastno delovno vnemo in odličnim odnosom do gostov ter seveda zaposlenih, nizali uspehe, ki jih jamrajoči ne dosegajo.  Želela bi si, da se ta njihov duh razširi še v občinska domača podjetja in hotelske komplekse v mestu, kjer so lastniki daleč proč, nekateri posamezniki, ki jih vodijo, pa se z njimi preprosti ne znajo identificirati. Ob njihovi zgodbi, odlični praksi in počasnem, vendar pa vztrajnem nizanju uspehov sem prepričana, da bomo kot mesto stopili v turistično ospredje in gosta ne le zadržali, temveč popolnoma očarali.

foto: Doris Markač

info:
Betnava HOTEL Maribor
FB stran

Maribor INN hotel
FB stran

1 thought on “Neustrašna ekipa hotela Betnava niza uspehe, ki bi si jih želeli veliki”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI