foto: Sami Rahim
foto: Sami Rahim

Quotelife je nastal iz ljubezni do citatov mlade ženske Nike Ferš, ki sicer soustvarja pod imenom Wedesignstuff. Kot pravi sama: “Najboljši občutek pri branju citatov je trenutek, ko naletiš na misel, opis občutka, pogleda na svet, za katerega misliš, da je poseben, samo tvoj. In tukaj je, podpisan z imenom, ki ni tvoje. Je razmišljanje osebe, ki je nikoli nisi in ne boš srečal. Je kot nevidna roka, ki se sreča s tvojo. Quotelife. Življenje v navednicah. Misli, ki dajejo misliti. Misli, ki niso tvoje, a vendar govorijo isti jezik, pa čeprav so plod življenja in izkušenj nekoga drugega. Znamka je nastala kot plod treh ljubezni. Ljubezni do citatov, ki se zrcali skozi zaljubljenost v tipografijo in večnem iskanju minimalizma. Obstaja veliko načinov, kako prikazati neko besedo, poved ali celo odstavek. Izbrati pravo tipografijo, določiti razmak med črkami in vrsticami, vse to je nekaj kar predstavlja igro tipografije.
Tako je znamka Quotelife  zrasla iz ljubezni do popolnih črk, ki jih skuša oblikovno dodelati tako, da izbrana tipografija ali tipografska igra, še dodatno podkrepi sporočilo. Večno iskanje minimalizma sledi principu oblikovanja, ki se drži definicije minimalizma samega.

  foto: Sami Rahim
foto: Sami Rahim

Osnovni moto znamke je širjenje sporočil, s katerimi želi povezovati, spodbujati k razmišljanju in omogočiti nadaljnjo komunikacijo. Gre torej za ustvarjanje situacij, preko katerih s sporočili govorimo z ljudmi. Hkrati nas s tem, ko citati postanejo del vsakodnevnih predmetov (čaj, beležke, rokovniki, milo, majice) ves čas obkrožajo in tako silijo k razmišljanju, zato moto znamke: Living by quotes. Torej življenje s citati in po citatih.
Najbolj prepoznaven produkt znamke je Quotea, čajni paket v katerem se nahaja 6 belih in 6 črnih čajev. Čajni paketi so pripravljeni tako, da se lahko del s citatom odtrga in shrani. Vsak čaj je skrbo izbran in ročno pakiran. TO DO blokec za spremljanje vsakodnevnih opravil je opremila z motivacijskim citatom: “GET SHIT DONE.” Rokovnik Twenty Sixteen pa z motivacijskim sporočilom za vsak teden. Zapisovanje stvari sproža občutek doseganja ciljev in napredka, vse to pa povečuje produktivnost. Če zapišemo vse kar moramo narediti v določenem dnevu/tednu pridobimo dodaten občutek zadovoljstva, ko izpolnimo nalogo in zadevo z debelim markerjem črtamo iz seznama. Ustvari se zanimiv krog, saj občutek produktivnosti še povečuje našo ustvarjalnost.

  foto: Sami Rahim
foto: Sami Rahim

Serija majic Word, Black&White, Minimal in Only Black so nastale po navdihu predstavitve osnovnih vodil znamke, tiste na katerih najdemo besede: Dreamer, Believer, Achiever, pa so nastale v sodelovanju s Karmen Sulcer in gre za njeno ročno tipografijo. Pri tkaninah  je pazila na to, da gre v celoti za 100% organski izdelek certificiran v skladu z (GOTS), proizveden iz indijskega bombaža, in potrjen s strani Soil Association. Za 90% je tako zmanjšan ogljični odtis pri izdelavi (BSI PAS2050, Carbon Trust certifikat). Tehnika tiska je starodavni sitotisk. In tako lahko v celoti rečemo, da imamo pred seboj etično in ekološko ozaveščen produkt, ki pa v modnem slogu ne zaostaja, ampak ga celo prehiteva.

P_Sami-Rahim_1500px-11Črno milo ki je nastalo v sodelovanju s slovensko znamko naravne kozmetike The good mood cosmetics je prvi, Quotelife produkt, ki je plod naključnega srečanja, sorodnih pogledov in želje po ustvarjanju novih zgodb. 100 % naravno milo vsebuje aktivno oglje in olje cedre. Aktivno oglje absorbira odvečna olja s kože, nase pa veže nečistoče in strupe, ter tako prepreči mašenje por, mikro zrnca pa delujejo kot nežen piling. Primerno je za mastno in aknasto kožo. Na splošno za atlantsko cedro velja, da krepi in odpira. Dodatno pomirja še z mislijo: “Wash the weight of the world off your shoulders.”

  foto: Sami Rahim
foto: Sami Rahim

Info: quotelife.si
Fb. stran, klikni tukaj.
Instagram
Pinterest
Kje najdete izdelke v živo vam pove ta stran.
Če želite preveriti še Wedesignstuff, pokukaj semkaj.
Foto: Sami Rahim

35 komentarjev na prispevek “Življenje v navednicah”

 1. Človek, ki ga zelo cenim, mi je enkrat rekel: “V življenju nam je naloženo samo toliko, kot lahko prenesemo…”

 2. Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.

  Ta je moj najljubsi! En ljubsih pa mi je tudi petrin citat!!

 3. Life is the most difficult exam… Many people fail bacause they tray to copy others, not realizing that everyone has a different question paper.

 4. Life is the most difficult exam… Many people fail bacause they try to copy others, not realizing that everyone has a different question paper.

  Ha, še brez napake, ki jo opaziš šele, ko pritisneš enter.

 5. “You’re allowed to scream, you’re allowed to cry, but do not give up. Keep going, you’re getting there.”

 6. “Do what makes you happy, be with who makes you smile, laugh as much as you breathe, and love as long as you live.” 😀

 7. “A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.” Winston Churchill

 8. ” Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain.”

 9. Manus manum lavat. – Roka roko umije. Je prišel že večkrat prav, pa še ta, domnevno od Boba Marleya:

  You never know how strong you are, until being strong is your only choice. Ta misel pa me je poganjala zadnje leto čez preizkušnje življenja.

 10. Odlomek iz knjige Margery Williams, ‘Žametni zajček”

  “Da postaneš Pravi, je potrebno veliko časa.
  Prav zato se to ne dogaja pogosto ljudem, ki se hitro zlomijo ali imajo ostre robove ali takim, na katere je treba skrbno paziti.
  Na splošno ti do tedaj, ko postaneš Pravi, od ljubkovanja odpade skoraj vsa dlaka,
  izpadejo ti oči, postaneš mlahav in zelo oguljen.

  Toda vse to ni nič važno, kajti, ko postaneš Pravi, potem ne moreš biti grd, razen za ljudi, ki ne razumejo”.

 11. “It always comes back to just letting go with love. Just put the love in it. Whatever it is, and if you can’t put love in it, don’t do it!”
  ― Bhagavan Das

 12. Verjamem v sonce, tudi ko ne sije.
  Verjamem v ljubezen, tudi ko je ne čutim.
  Verjamem v Boga, čeprav Ga ne vidim.
  (vrstice, zapisane na steni koncentracijskega taborišča)

 13. Med citati se težko odločam za tistega ‘naj’. Eden večnih..
  ‘Kdor hoče videti, mora gledati s srcem’

 14. “Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.”

  by Anthony J. D’Angelo

 15. Po pravici? Vedno me navdušujejo MP in njihov Life of Brian. Life’s a piece of shit, when you look at it.

 16. “Pot je vse. Ko si na poti in nikjer drugje, si že skoraj na cilju. Če pa si v mislih ves čas na cilju, sploh še nisi na poti.” (Evald Flisar: Čarovnikov vajenec)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI