foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

K Nini me je (za)peljala Alenka in vstopila sem v povsem drugi svet, ki sem ga bila sicer vajena. Galerija, ki ponuja nakup izdelkov, skozi vrata delavnica, kjer sem spila svojo kavo in očarljiva Nina, ki je z drobtinicami iz svojega življenja dala vedeti, da je posebna. Za seboj pušča neklasično pot in ozaljšana je s hvaležnostjo za vse, kar ima ta trenutek. To začutiš na njenih izdelkih, ki puščajo sledi in, ko jih imaš na sebi, ti samo potrdijo, da z njenimi izdelki stopaš na edinstveno pot z lastnim podpisom.

1. Moram začeti na začetku. Kdo je bila oseba pred Nino ali začneva kar pri rojstvu blagovne znamke?
Oseba pred Nino kot sem danes, je bila malce nesigurna, z imenom v katerem se nikoli ni zares našla (Marinka) kot tudi v vasi, kjer sem živela ne. Čopič in svinčnik sta predstavljala pobeg v nek drug svet in v srednji šoli sem sanjarila, da oblikujem klobuke. Po šoli sem se znašla v podjetju, kjer smo izdelovali prevleke za avtosedeže in tam sem se dokončno ‘skregala’ s šivalnim strojem in vsem, kar je vezano nanj. Šele nekje po sedmih letih sem znova sedla zanj, ko sem za očeta, ki ima svojo mizarsko delavnico, izdelala serijo stolov, oblazinjenih z usnjem. Ustvarjalnost je vedno bila velik del mene in nekje v letu 2009 sem začela eksperimentirati z usnjem ter izdelala svojih prvih sto zapestnic, ki sem jih v zelo kratkem času na stojnici prodala…in tako nastane Ninushual. Zapestnicam kasneje sledijo še torbe in tu se prava zgodba šele začne. Ninushual je nastal skoraj nepričakovano, predvsem pa iz velike želje po biti svobodna in hoditi po svoji poti. V letu 2011 je Ninushual tudi uradno registrirana blagovna znamka in vse od takrat sem aktivna in se nenehno razvijam kot oblikovalka. Šele, ko sem se prenehala obremenjevati kaj in kakšna bi morala biti, se je vse skupaj začelo odvijati v (zame) pravo smer. Zgodila se je nekakšna verižna reakcija in preprosto sem sledila občutku, ki mi je rekel, da je to nekaj, v kar naj investiram. Od takrat je minilo 8 let, veliko kosov usnja, učenja na napakah, pozitivnih sprememb, izboljšav, zanimivih strank, še vedno pa čisto vse od začetka, do konca, izdelam.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

2. Ko človek vstopi v tvoj atelje ima občutek, da je v galeriji, srčni ustvarjalnici in lični trgovinici z izjemnimi usnjenimi izdelki. Čemu tako?
V ateljeju preživim ogromno časa, tu je veliko meni ljubih spominov in spominkov, pa kosi usnja, veliko kreativnega nereda, šivalni stroj ter ločen prostor, kjer svoje izdelke razstavim. Preprosto sem želela ustvariti prijetno vzdušje, ki bo prijazno sprejelo tistega, ki pride in mu na nek način dalo slutiti, kdo sem in kaj me definira, meni pa bo prostor deloval inspirativno. Ker v to, kar delam vložim ogromno energije in srčnosti, se morda to res začuti.

3. Slovenka, ki ima podjetje pri sosedih. Kaj so prednosti? Kaj bi svetovala domačim uradnikom?
Premakniti svoj posel izven Slovenije, je bil nekakšen logični zaključek, odpiranje izven meja pa me nasploh že dolgo mika. Prednosti so v boljši klimi za poslovanje in dobrih odnosih. Studio se nahaja v Bad Radkersburgu, butična prodaja v butiku Hannerl&Hannerl v mestu Mureck (Cmurek), snujem pa novo prodajno mesto, ki je v tem trenutku še skrivnost. Uradnikom želim kakšen kreativno preživet dan.

foto: Petra Greiner
foto: Petra Greiner

4. Za kakšno žensko so namenjeni tvoji izdelki?
Pri ustvarjanju skušam biti čim bolj samosvoja in neobremenjena s trendi in zapovedmi, rada eksperimentiram in ne bojim se slediti občutku.
Ženske, ki pri meni najdejo nekaj zase, so si zelo različne; pogosto pa si upajo izstopati in samozavestno nositi moje kose. Zaupajo moji presoji in ideji, čeprav je niso našle v kakšni modni reviji.
Pritegnem tudi ženske, ki si želijo kombinirati več izdelkov med seboj, pa takšne, ki preprosto cenijo ročno delo ter unikat in izdelek obravnavajo kot investicijo.
Neredko se mi zgodi, da srečam stranke, ki že nekaj let vsak dan nosijo Ninushual torbo, ki vsemu času navkljub, še vedno solidno izgleda in to je lep občutek.

5. Kdo je Nina ko zapre oči?
Ko zaprem oči, je za menoj pogosto že zelo dolg dan, kar seveda čutim, vendar mi še vedno vtisi dneva bežijo skozi misli. Zelo verjetno tudi kakšna misel, kaj bi lahko naredila še boljše. Včasih, ko zaprem oči kar tako, pa verjetno iščem svojih ‘5 minut’ in sem nekje, kjer je mir in malo časa zame, trenutek brez obveznosti, pa moja družina, seveda.

Mene zanima, kakšna je Ninushual ženska? Odgovore napišite do petka zjutraj, ko bo Nina srček, ki ga lahko vidite spodaj, podarila naprej.

T.: 031 773 314 www.ninushual.com
e-mail: info.ninushual@yahoo.com
FB
IG

dsc_0356

12 komentarjev na prispevek “Ninushual za ženske, ki želijo (za)živeti po svoje”

  1. Je samosvoja in samozavestna. S svojimi cari in talentom stopi v ospredje. S preprostimi detajli osvoji svet ?

  2. Ninushual ženska je lahko čisto klasična in se na prvi pogled ne razlikuje od množice drugih. Vendar v svojih Ninushual dodatkih nosi svojo skrivnostno zgodbo, zgodbo poguma, neobičajnosti in svobode. S pravimi ljudmi jo deli, da njena ženska energija opogumlja še druge. Ker, kjer je volja, tam je pot …

  3. Brez Marinke (ki je poznam ze od malih nog) ne bi bilo Ninushual zenske. Vse slabosti nas naredijo mocnejse… Hvala, da lahko nosim ninushualko vsak dan.

  4. Ninushualka Marinka-Nina….je zame edinstvena,drzna,ni je strah novih podvigov,je svobodna s svojimi idejami.Poštena …želim ji še veliko uspeha na vseh področjih.takšne osebe ni težko imeti rad 🙂

  5. Izdelki Ninushual dihajo z žensko. So posebni, unikatni in imajo dušo. Hvala za Ninushual, saj ob kavici zmeraj prelistam nove izdelke in sanjarim o njih. Ko prideš k njej, je zmeraj težka odločitev – tudi če že imaš svojo zamisel, hitro postaneš skeptičen, saj ob vseh raztavljenih izdelkih hitro postaneš zmeden in bi najraje odnesel kar vse. P.s. že njena modra okenca te sprostijo preden vstopiš v njeno kraljestvo. Hvala ker si ?

  6. Izdelki Ninushual dihajo z žensko. So posebni, unikatni in imajo dušo. Hvala za Ninushual, saj ob kavici zmeraj prelistam nove izdelke in sanjarim o njih. Ko prideš k njej, je zmeraj težka odločitev – tudi če že imaš svojo zamisel, hitro postaneš skeptičen, saj ob vseh razstavljenih izdelkih hitro postaneš zmeden in bi najraje odnesel kar vse. P.s. že njena modra okenca te sprostijo preden vstopiš v njeno kraljestvo.
    Torej kakšna ženska je Ninushual? Posebna ženska, ki sledi sebi in se ne ozira na zunanji vpliv sveta.
    Hvala ker si ?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI