foto: Petra Greiner

O knjigi Vzgoja po Dansko sem pisala že tukaj – klikni. Tokrat pa se bova s kantavtorjem Tadejem Vesenjakom pogovarjala prav o vzgoji za vsakodnevno rabo. Predstavila bova primere dobre prakse na domačih tleh, saj ni vse odlično le v tujini. Dotaknila se bova vzgojnih prijemov, ob katerih se bo vsak starš počutil suverenega v tej vlogi, otroci pa bodo srečni in zadovoljni.

 

TADEJ VESENJAK je sicer najglasnejši Prlek med kantavtorji in najbolj prleški kantavtor med Prleki. Njegova besedila so osebna, cinična, humorna, jezna, romantična, otožna… takšna, kot je življenje. So kritična, izpovedna in iskrena. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom in občasnimi reggae izpadi.  Občasno preseneti tudi s  projekti, kot je trio Tadej Vesenjak Banda,  prleški kabaret Kisla žüpa v sodelovanju s prleškim pesnikom Markom Kočarjem, Bontonijada   z bontonologom Sašo Županekom. Je šestkratni nagrajenec KantFesta dvakrat pa je nastopil tudi na festivalu šansona La vie en rose, ki ga vodi Vita Mavrič. Trenutno je eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev v Sloveniji zato ga je Jure Longyka leta 2007 tudi  izsštekal. Nastopa na državnih proslavah, v zaporih in  povsod vmes.  Do sedaj je pri Založbi Pivec izdal dva albuma: Samo mrtve ribe plavajo s tokom ( 2011 ) in Naša dejanja odmevajo v večnost ( 2014 ).

 

Za glasbene vložke bo poskrbela Tadejeva kitara, na samem dogodku pa ne bo manjkal niti hruškov sok iz Domačije Firbas in piškoti.

 

Izkoristili boste lahko  ugodne nakupe in preživeli poletno noč v knjigarni.
Od 16.00 do 22.00 vam ob nakupu 1 knjige 1 podarijo. Omenjeno knjigo ob tej priložnosti ponovno podarjamo. S komentarjem pod fotografijo na FB strani Zavoda 13 – klikni tukaj. Žrebamo jutri pred dogodkom!

foto: Saša Huzjak

Več info:
FB dogodek.

1 thought on “Noč knjigarn v Mariboru – Vzgoja z zdravo pametjo”

  1. Vabljivo. Vabljivo.
    Po dansko se imenitno sliši, a vzgoja za vsakodnevno rabo tako uporabno, da je ni za zamudit. Sreča, da obstajajo knjige. Za zamudnike dogodkov 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI