foto: Marko Pigac
foto: Marko Pigac

Veliko besed je bilo zapisani in izrečenih, zakaj smo se z rdečimi baloni sploh sprehodili. Tokrat bi se rada zahvalila slehernemu, ki je omogočil, da je pohod bil ponovno vseslovenski in smo na tak način povezali celotno deželo.
Zaradi Kopra, smo lani sploh prestopili meje Maribora: Alenka Pišek je tista, ki se je zaljubila v naše balone in v zgodbo potisnila še Nino K. Rudolf, ki vodi  Cameral. Tam nastajajo vedno čudovite fotografije in veseli me, da nas podpirajo, čeprav nihče od ožji nima posebnih potreb. Novo mesto je sovpadalo skupaj z našo Heleno Vedrič. Vsemu smo kos in ona nam pri tem pomaga. Srčno in urno. Če vpraša kdo mene, bi lahko postala županja mesta. Sposobna je vsega. Obljublja trajno in mestni kombi. Jaz ji verjamem. Ob zbiranju je zbobnala celo muzikanta. Deci deci, sta dodobra razigrala pohodce, kar je razvidno na fotografijah.

foto: Tomaz Grdin
foto: Tomaz Grdin

Ptuj je država zase. Stanka K. Letonja je bila letošnji motor, Aleksandar Pivec v spremljavi, Tanja Nikolivski je poskrbela, da je šli vse kot po maslu in Nuška Gajšek, ki je sploh (še) ne poznam. Ženske so same uredile prav vse. Od balonov, medijske podpore, muzikantov, hrane in pijače. Da je prišlo na dogodek skoraj 200 nasmejanih ljudi, nam ob vsem prebranem malodane jasno. Ljutomer se lahko ponaša z ženskim Društvom Kelih. Spoznala sem jih tako, da je ena od njih bila izžrebana za degustacijo, ki smo jo podeljevali na teh straneh in kamor so povabile tudi mene. Spletno se je pristno prijateljstvo in tudi one so zadevo peljale tako profesionalno, da sem jaz lahko le stala in občudovala. Ko bodo v njihovem kraju ponovne volitve, predlagam kar eno izmed njih. Mesto bo v odličnih rokah. Fotografije dogodka najdete tukaj.
Celje je poglavje zase. Tudi tam me ženske sploh niso potrebovale. Sabina Vodenik, ki sem jo letos naposled srečala v živo je urejala vse na daljavo. Skupaj z Nino, Katko in Tedi, Katarino in Mimi so celotne priprave speljale brez, da bi me ob tem potrebovale. Gospod Vinko in Aleš sta bila le tehnična podpora. Urška Golob, pa je ponovno posnela nekaj čisto Posebnih utrinkov.

foto: Urška Golob
foto: Urška Golob

Rok in njegova mama Nina sta resnično obudila Kranj. Pred Mestno knjižnico so prinesli cvetje in piškote, sive ulice pa obarvali z baloni. Da je Rok čisto poseben fant, sem pred dogodkom že zapisala, njegova mama pa je lahko na svojega edinorojenca in lastno pripravljenost za pomoč, še kako ponosna. Gorenjski pohod v sliki je tukaj.

kranj
V Ljubljani se sicer zbere nekoliko manj ljudi, a so prav vsi zavzeto pohodni. Marija Penca poskrbi za vso dokumentacijo, Peter Berden je prisoten ob tehničnih rešitvah in družina igralca Zvoneta Hribarja je vedno barvito razigrana. Utrinki so zbrani tukaj in povejte mi, bi si želeli še kaj drugega?

foto: Nik Erik Neubauer
foto: Nik Erik Neubauer

Letos se nam je pridružila Lendava in brez vzgojiteljice Miše Giorgiutti in Katje Kotnjek. Tega sem bila iskreno vesela. Da so se javile same in želele biti del našega pohoda. Ker nimata posebnih otrok, sem se tega dejanja še posebej razveselila. Veseli me, da jih je spletni časopis Pomurec na samem dogodku tudi obiskal.

Maribor, pa je zame nekaj posebnega. Mesto, kjer sem rodila svojo Sofio. Ulice, po katerih jo sprehajam in ljudje, ki naše otroke iskreno sprejemajo. Starši našega zavoda se ne sramujejo svojih otrok, temveč o njihovi drugačnosti tudi spregovorijo. Radi si pomagamo med seboj in se družimo ne le zavoljo posebnih otrok, ki jih ima vsaka naša družina, temveč zato, ker v vsi dobro v srcu mislimo. Vesela sem vsakega, ki nas podpira od daleč, še bolj pa vseh tistih, ki vzamejo v roke rdeč balon in nam sivino pomagajo obarvati.

Brez spletne trgovine Metroshop.si, bi bili brez balonov, gospa Stanka Hrga nas podpira od daleč a srčno in sleherno leto, Istrabenz plini, pa so nam omogočili, da smo lahko poleteli.
Se vidimo prihodnje leto, kajne?

foto: Jaka Ivančič
foto: Jaka Ivančič

Čudovite foografije v Mariboru je naredil Marko Pigac in jih najdete na teh straneh.

2 komentarjev na prispevek “Od Lendave do Kopra”

 1. Korak za korakom. Balon za balonom.
  Srce za srce.
  Vsako leto stkemo nove vezi in si razširimo obzorje. Vredno je. Zaradi teh, ki so. Zaradi tistih, ki niso mogli z nami, pa bi želeli.
  Za odprta srca gre.
  Na čarobne trenutke naslednjega leta.
  p.s. s Katko in Tedijem ;), Tedi je njen partner, odgovoren za pogostitev z najboljšimi piškoti v mestu in najokusnejšim čajem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI