10985858_10152891518238893_7954137075491048856_n

Na tem odru nisem ničesar prodajala, še manj obljubljala. Nanj sem stopila le s svojim razkritim srcem, mešanico realizma, ki ponuja nekaj malega upajočih semen in ščepec črnega humorja. Jaz ne znam ljudem ponuditi pravljice, da bo vse v najlepšem redu, ker so v življenju padci tisti, ki nas oblikujejo in stanje v višavah le terapevtsko napolnilo, da po vsakem dvigu zmoremo narediti korak naprej.
Osebno mi ni povšeči visokoleteča miselnost in ostajam ves čas kritično realistična. To je v moji naravi in že kot fizioterapevtka sem lahko opazovala čudeže v obliki motoričnih podvigov, ampak le takrat, ko je bil um pacienta pripravljen, da se ne bo pustil malodušju in naravni lenobnosti tisti trenutek nekoliko razbolelega telesa. Ko sem v naročje dobila Sofio, sem dobila priložnost, da se duhovnost, ki sem jo skozi molitev, meditacije in kar je še takšnega začne udejaniti. Zame je vse omenjeno le orodje in sem se nehala predalčkati, saj gre le za različna poimenovanja, medtem ko so cilji in želje enaki. Sama sem bolj praktične narave in moram prijeti, da lahko verjamem. Nejeverno sem jo spremljala skozi prve mesece in to zgodbo poznate že zelo dobro. Ampak prav ona mi je pokazala moč želje po življenju, če se duša tako odloči. Kako lahko tej volji sledi sicer na videz neuporabno telo in kakšna je moč ljubezni same. Odstrnila mi je skrivnost odprtega srca, ki ga moraš nastaviti bolečini, če želiš občutiti lepoto. Ga nastaviti močnim viharjem v primeru slabega vremena in ob sončnem dnevu bo zaznavanje ljubezni intenzivnejše. Radi rečemo, da padajo maske, jaz pa najraje podiram visoke ograde okrog src. Kaj ti pomaga odprt obraz, če je srce v varnem zavetju tihote? Kako boš lahko doumel brezpogojno ljubezen, če pa te strah pred zavrnitvijo, neuspehom in prizadetostjo potiska nazaj. Vsak naslednji korak šteje in mene ni prav nič strah, če bom stopila lužo. Nadenem si gumijaste škornje ali sezujem zlate čevlje takrat, ko me dež preseneti in jih ne želim zmočiti. Bose noge, pa so že hodile po žerjavice, naokrog po svetu iskale srečo in so navajene še tako strme poti, ki bi jo um želel zamenjati za položnejšo. Že nekaj časa se počutim, kot uspešna ženska, ki ima več kot le eno samo podjetje, pa veste, da sem le direktorica neprofitnega zavoda. V več kot desetletje starem avtu vonjam usnje starega jaguarja, ki ga je imel v lasti moj mehanik in po ulicah domačega mesta grem z zelo prizadetim otrokom tako ponosno, kot bi pred seboj potiskala samo angleško kraljico.
Moč uma, fantazije in sanje nam ne morejo odstraniti dolgov, odvečnih kromosomov ali trenutnega neuspeha. Lahko pa vam pomagajo takrat, ko se odločite, da bo z naslednjim korakom drugače. Pravzaprav tako, kot si želimo mi sami.
Odprtemu srcu sledi um in univerzum ob vsej tej čarovniji, ne zna reči ‘ne’!

V prihajajočem vikendu vam skupaj z organizatorji ponujam vstopnico za sobotno predavanje (Hala Tivoli od 9h dalje) nevsakdanje Lise Nichols, ki vam življenja samega ne more spremeniti. Lahko pa vam odpre vrata in pokaže, kaj si zaslužite tudi vi.

Roke gor za sobotno predavanje. Žreb jutri ob 12h.
Prav tako vam ponujamo celotno 3 dnevno predavanje v vrednosti 400€  le za stotaka.

2 komentarjev na prispevek “Odprtemu srcu univerzum ne zna reči ‘ne’”

  1. Dvigujem roke v zrak… Se mi pa zdi, da so tvoji blogi veliko boljši če pišeš o svojem bistvu. Vse ostale zadnje čase preskočim :).

  2. Jaz pa rada preberem vse… Življenje je vedno sestavljeno iz več plasti.
    Obžalujem le, da nisem tu nekje… da bi prisluhnila predavanju. Z žrebom ali brez…
    Uživajte in se prepustite naboju v dvorani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI