foto: Mediaspeed

Srečevali sva se na vrteških sestankih predstavnikov staršev, kasneje spili nekaj kav s skupnimi prijatelji in naravni tok naju je povezal še z dvema krasnima prijateljicama. Če Vesno Gorjup, ki je vodja največje odvetniške pisarne v mestu sprva zaznaš, kot preveč hladno zadržano ali na drugi strani meniš, da v svetu prava ni obula dovolj visokih pet, kaj hitro spoznaš, da gre za žensko, ki ve kaj hoče. Mati, ki so ji otroci na prvem mestu, odvetnica, ki neustrašno jadra proti viharjem in nenadomestljiva prijateljica, na katero sem morala čakati skoraj 40 let.

Vesna, sediva v tvoji prostorni pisarni, si vodja največje odvetniške pisarne v mestu, kako to, da ostajaš še naprej tako pristna in preprosta. Ko je potrebno si neomajna in sila profesionalna. Kdo je pravzaprav Vesna Gorjup?
Vesna je na prvem mestu mama dveh čudovitih otrok. Menim, da je delo nekaj kar sicer počnemo z vso predanostjo in srcem tisto, za kar se vsak dan trudimo, vendar je na prvem mestu vedno to, da moraš biti in ostati človek. In če si človek se vsak dan učiš in trudiš obdržati to, kakršnega so te naučili biti in kakršen si sam želel postati in ostati.
V svojem vsakdanjem življenju nikdar nisem znala igrati in sem to, kar sem. Ko pa si nadenem odvetniško togo, pa seveda igram po pravilih prava in odv. Poklica. Preprost človek pa je v svojem bistvu vsak izmed nas, vprašanje je le, kaj so razlogi, da se to spremeni.

Kakšen je bil tvoj pomislek ob sprejetju vodilnega položaja, ki si ga podedovala od očeta. Mnogi rečejo, da je težko delati v podjetju, ki so jih ustanopvili starši. Kako je to v tvojem primeru?
Zagotovo je delo z družino v poklicnem smislu vsak dan 8h na dan, v primerjavi z delom z drugimi zelo težko. Hkrati pa je lahko zelo lepo. Težava, ki se poraja iz mojega vidika, glede dela z družino je ta, da so vedno vpletena čustva. In ko pride do nasprotnih pogledov, ta vedno odigrajo svojo vlogo. Sama sem se z delom z očetom in on z menoj v 10 letih naučila, kako sodelovati drug z drugim, kako se spoštovati in kako zaupati drug drugemu. Zato prevzem pisarne ne zame, ne zanj ni pomenil konca najinega sodelovanja, ampak le nadaljevanje nečesa, kar je že bilo ustvarjeno in nadgradnja le tega. Edini pomislek, ki pa ga človek, kot ženska in mama ima, pri tem pa je družina in čas, saj ima dan samo 24 ur.

Opažaš morda tudi na svojem področju, da te pri sodelovanju z drugimi pravniškimi strokovnjaki sprva ne jemljejo dovolj resno? In navsezadnje, kar me precej žalosti je dejstvo, da vodilnih mestih največkrat najdemo moške. 
Med moškimi in ženskami bodo vedno razlike. Če me kdo v življenju ne jemlje resno, me ne zato, ker sem ženska, temveč zato, ker sem po višini nekoliko manjša in tudi pravila oblačenja zame ne veljajo, kot večina poslovnih žensk. Človek, ki s teboj sodeluje ali ti stoji naproti, ni pomembno kakšnega spola je, pomembno je le spoštovanje, ki si ga vsi moramo pridobiti.

foto: Mediaspeed

Ne spominjam se organizacije, ki tako odlično skrbi za team building druženja, s predavanji za razvoj lastnih potencialov zaposlenih in se ob mnogih skupnih izletih tako zelo zabavajo. Zakaj meniš, da je prijetna klima in uspeh ter osebno zadovoljstvo slehernega, ki dela pri tebi tako ključno?
Na delovnem mestu preživimo večino dneva in če se tam dobro počutiš in imaš dobre odnose, greš tudi z veseljem na delovno mesto in ti tudi ni težko narediti kaj izven delovnega časa. Dobro počutje in odlično vzdušje ter občutek, da skupaj ustvarjamo nekaj boljšega, dela čudeže. Vsak zase si prav tako želi osebni razvoj in napredek in če mu lahko pri tem pomagam, to doprinese k dodani vrednosti celotne pisarne. Vsak dan gradimo na znanju, visoki stopnji čustvene inteligence in timskem duhu. Danes recimo se pustimo v pisarni masirati. Zadovoljen in srečen zaposlen, doprinese uspehe vsem skupaj, ne le sebi.

Obe živiva v Mariboru in opaziti je precej negodovanja ter pesimizma. Ostajaš pozitivna glede najinega sicer mesta tisočerih priložnosti?
Najlažje je biti v življenju nezadovoljen. Enostavno si, smiliš se sam sebi in pljuvaš po drugih. Vprašanje je, kaj si pripravljen storiti, zato, da bi bil sam bolj zadovoljen in bi živel v bolj prijetnem in gospodarsko prijaznejšem okolju. Velikokrat se sprašujem, zakaj mariborčani ne sodelujemo med seboj, si pomagamo in si pri vsakodnevnem delu ne trudimo, da skozi gospodarstvo raste tudi naše mesto. To je nekaj, kar jaz počnem vsak dan. Rada delam z mariborčani in v okolju, v katerem živim.

Si mati, vsak dan nosiš veliko odgovornosti, med katerimi je tudi zagotavljanje delovnih mest precejšnjim ljudem tvoje odvetniške pisarne, ampak kaj je tisto, kar bi položila na žensko srce vsem nam, ki smo tudi matere in imamo precejšnje odgovornosti?
Sila preprosto misel, ki je še kako učinkovita in sicer Carpe diem, kar pomeni izkoristi dan.

info:
www.gorjup.net

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI