foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

Ker se je na to jesen zgodilo že prevečkrat, da so moje dobre kolegice, druge prijateljice in ljudje, ki me sicer poznajo že precej časa šele letos slišali, da vodim lastno vadbo sem se odločila, da podarim letni obisk! Že 10 let, skozi vse nosečnosti in vedno znova, se z veseljem odpravim na čisto svojo in morda povsem navadno telovadbo.
Drage ženske, to je vadba za nas. Tiste, ki ne želite telovadnice polne natreniranih in odlično oblečenih mladih žensk, temveč želite preprosto poskrbeti za svoje telo. Ob delu z ženskami v zdravstvenem domu sem ugotavljala, da ima sleherna težave z ramenskim obročem, ki ni nujno povezan s slabo držo, da nas vse bremeni predel okrog križa in da si vse želimo uporabne mišične skupine, če ne že lepega telesa. Kaj to sploh pomeni? Da, želim se v lastnem telesu počutit prijetno in ne, ne želim padati pod težo diet in vse nemogočih vadb, ki mi ne pustijo dihat. Dajte ženske, ne pozabite na mišice medeničnega dna, ki sploh niso vidne. To je naša primarna dota. In zakaj je baza Pilates? Ker je bivši boksar vedel, kako poskrbeti za center telesa in se fizioterapevti zavedamo ključnega pomena stabiliziranja medenice. Da nam ni dolgčas uporabljamo terapevtsko žogo, uteži in elastične trakove. Vadba traja 60 minut in se vedno konča z elastičnimi vajami, brez katerih preprosto ne gre. Dolge mišice morajo ostati prožne. Kot rečeno, slabo se počutim med vsemi urejenimi mladimi ženskami, ki vadbe obiskuj bolj pogosto, kot meditacije. Meni dobro dene sobivanje žensk, ki so stare med mladostjo moje varuške in modrostjo sodelavke, ki je že v pokoju. Vsaka ve zase, koliko zmore, vse pa si želimo dobrega počutja in zadovoljnega pogleda v ogledalo. Če je zadovoljna že udomačena škotinja, ki teče maratone, potem smo tudi tiste, ki ob boku nimamo osebnega trenerja.

Če komu odgovarja naš termin, ki je ob pon., med 19 in 20h v telovadnici O.Š. Maks Durjava (Ruška cesta) in si želi podarjeno vadbo naj dvigne roko spodaj v odgovorih vse do petka do 10h. Posnetek vadbe od lani lahko pokukate TUKAJ, vendar vedite, da smo intenziteto konkretno povečali. To je vadba, ki vključuje vse tisto, kar ženska potrebuje ne da bi se ob tem morala počutit slabo. Še več, ob koncu žarimo tako zelo, da skozi teden zmoremo nositi najrazličnejše napore, ki morda tehtajo celo manj kot naše uteži.

 

foto: Rene Gomolj
foto: Rene Gomolj

35 komentarjev na prispevek “PilatesTerapija za vsakogar”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SORODNI PRISPEVKI